Pominelismy zasadnicze pytanie... jakie masz objawy ze martwisz sie ze cos jest nie tak?
Czasami pojawia mi sie błąd pedału gazu. Wczoraj chyyyyyyba udało mi się go opanować( nie wiem nawet w co odpukać, bo to strasznie uciążliwe qstwo), ale niejako przy okazji zrobiłem test mojej poprzedniej przepływki. I też dawała odczyt max 237kg/h. Więc koledzy na forum kazali wymienić. A że auto ma już 175tkm a niby koło 160tkm przydałaby sie jej wymiana, to własnie to uczyniłem i zakupiłem. No i moje zdziwinie było wielkie gdy ten nowy Bosch dał ten sam odczyt co stara.
Tylko w obu przypadkach robiłem go na postoju.
I chyba nie dokręcasz do odcinki, albo masz coś dziwnego (odcięcie na 6800rpm).
W każdym razie log zrób na 2 biegu, pedał w podłogę aż do odcinki.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Do odcinki na pewno. Tylko że to było na postoju. Jutro zrobię tak jak radzicie.
@xsnailx miał ochotę poświęcić mojej pięknej bezinteresownie dwie godziny czasu i swoją wiedzę.
Wykresy wykonane, przepływka O.K.
Chyba wykresy tu wrzuci.
wykresy juz wrzucam
pedal i przeplywka od kolegi, oraz dane w csv
http://snail.cad.pl/files/przeplywka.csv
ten blad pedalu który autko wywala to wg mnie kabelkologia. i stawiam na zlacze ktore koledze pokazalem lub zlacze przy pedale.
gdyby to byla cewka sypiaca napieciem na mase to byla by masa roznych bledow
Ostatnio edytowane przez xsnailx ; 19-10-2013 o 06:43
boleslawzaras.pl
Dzięki xsnailx.
Faktycznie chyba ta kostka robiła tym razem ten błąd. Czyściłem ją dwa dni przed naszym spotkaniem i faktycznie pomogło. Potem ten bład raz jeszcze wskoczył, ale wyczyściłem ją kontakt-sprayem ponownie i podwiesiłem. Bo dotychczas latała mi luźno za silnikiem. Chyba gaziarz mi ją wypiął z uchwytu, albo u mnie tego uchwytu w ogóle nie dały makarony, bo go nie mam.
Na razie zero problemów z błędem. Może jeszcze ktoś rzucić okiem na logi?