Odepnij przepływomierz. Jak poprawią się osiągi zwłaszcza w niższych obrotach, to masz winowajcę.
Odepnij przepływomierz. Jak poprawią się osiągi zwłaszcza w niższych obrotach, to masz winowajcę.
W niższych obrotach czyli ile? :-D bo do roboty jak jade to 2tys nie przekraczam :-)
Nwm czy jtd przy takiej temperaturze na dworze przy normalnej delikatnej jezdzie osiąga kiedykolwiek 90 stopniale może się myle
![]()
Moje osiąga, niedogrzewanie zaczyna się przy sporych mrozach dopiero, w zeszłym roku przy minus -18, poza tym problemu nie zauwazyłem. No ale auto musi być sprawne![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
niewiem mnie odkad kupiłem soja belle jtd tylko 2razy miałem 90 gdy stałem prawie godzine w korkach a tak to mam w połowie i ciepło wieje z nawiewu i tak najwiecej co mi spalił przez cały tydzien jazdy do pracy a ostatnio było rano ponizej 0 to spalił mi mniej niz 7L
A szczelina w obudowie filtra powietrza tez ma jakies znaczenie bo niestety moja sie trzyma na jednej srubie