Witam . Mam problem z prędkościomierzem , pokazuje mi tylko do 40 ew jak dobrze bujnę Alfę to do 60 dalej nie idzie ;/ Miał ktoś podobny problem ?? Nie mam pojęcia co się stało ponieważ gdy kupilem auto ten problem juz był .
Witam . Mam problem z prędkościomierzem , pokazuje mi tylko do 40 ew jak dobrze bujnę Alfę to do 60 dalej nie idzie ;/ Miał ktoś podobny problem ?? Nie mam pojęcia co się stało ponieważ gdy kupilem auto ten problem juz był .
U mnie prędkościomierz zaczął fiksować, tzn wskazówka opadała dość często do 0, raz działał raz nie, nie miałem żadnych błędów od czujników abs itp więc wyrok padł na sam prędkościomierz, kupiłem za 10zł na allegro i teraz śmiga, jutro chwila prawdy i trochę dłuższa traska.
Tak abs świeci , pod kompem byl podłączany i błedy usuwane ale nadal kontrolka ABS swieci , mechanik twierdzi ze kable są pourywane....
Tak abs świeci , pod kompem byl podłączany i błedy usuwane ale nadal kontrolka ABS swieci , mechanik twierdzi ze kable są pourywane...
Czyli albo przewody albo czujnik abs przy kole.
Przewody tzn ???;>
- - - Updated - - -
przewody abs ??;>
Przewody od czujnika ABS.Przewody tzn ???;>
- - - Updated - - -
przewody abs ??;>
Z tego co sie dowiedziąłem to łozyska nie były wymieniane, tylko klocki hamulcowe
Niesprawny czujnik od ABS = fiksujący prędkościomierz.
Bo "bierze" sygnał z czujników ABS.