Krótkie pytanie, krótka odpowiedź!
POWODZENIA![]()
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź!
POWODZENIA![]()
Kupując używany samochód, niestety nie mamy takiej możliwości jak przy aucie z salonu by skonfigurować go pod siebie dlatego jest to kwestia kompromisu - czasem pomiędzy bardzo dobrym stanem technicznym a wymarzonym przez siebie wyposażeniem. Jeśli chodzi o wersje benzynową 155 konną to trzeba być bardzo czujnym bo najczęściej użytkownicy tej jednostki nie uprawiają eco drivingu i często takie egzemplarze są mówiąc kolokwialnie zajeżdżone (ale zdarzają się wyjątki), dlatego jeśli miałbym kupować taką wersje silnikową to szukałbym od sprawdzonej osoby no i podejrzewam że minimum 35k trzeba było by wydać za krajowy egzemplarz z początków produkcji.
P.S
Tu jest przykład ogłoszenia które na pewno nie uciekło by mojej uwadze jeśli miałbym kupować MiTo
http://allegro.pl/show_item.php?item=3752652989
Ale cena podejrzewam jest adekwatna do stanu technicznego choć pewnie do dużej negocjacji.
Ostatnio edytowane przez Zmianowy ; 08-12-2013 o 18:42
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Due wymagania masz dosyć spore i obawiam się, że ciężko Ci będzie znaleźć taki egzemplarz żeby 100% Twoich wymagań było spełnione, ale pewnie to pójdzie tym samym torem co u mnie ja po pewnym czasie przestałem patrzyć na wyposażenie interesowało mnie tylko żeby znaleźć coś co ma sprawdzoną historię i sensowny przebieg no i oczywiście zadowalający stan techniczny bo inaczej to nigdy bym nie kupił.
Łomatko opis wyczesany przeba przyznaćA niech wogole uzytkowniczka Due się określi gdzie stacjonuje żeby było latwiej auto podpowiedzieć
Poza tym do gazu polecam wersjie 120 km jeżeli już, bo cos mu swita ze 155 to już była MA, ale mogę się mylic
- - - Updated - - -
Kupilbys, kupilbys, ale zapewnie w salonie konfigurowany pod siebie, tyle ze cena bylaby niezadowalajaca mocno![]()
Kasa przy dupie jest? Czy to tylko pobożne życzenia?
Przechodząc do konkretów - 3 dychy nie stykną, nawet gdybym miał się zadowolić samą przejażdżką i zerowym zarobkiem.
W mojej ulubionej dziupli aktualnie stoi 8 Miciaków - najtańsza to czerwona 1.3JTDm Distinctive PP z 2009 roku z przebiegiem 96kkm - cena 9800E, następna w kolejności to biała 1.4 69CV z 2013 roku za 12kE, taka, która by Ci przypasiła (może poza kolorem - niebieski) kosztuje 15kE.
Szybki rzut oka na mobila:
http://www.mobile.de/pl/kategoria/sa...001,mlx:100000
Konkluzja - do 6kE (żeby się zamknąć w 30kpln ze sprowadzeniem i rejestracją to max. prajs) - dobrze jest, jeżeli auto jest w całości, o stawianiu warunków co do koloru, silnika, małego przebiegu i wyposażenia nie ma w ogóle co mówić.
I jeszcze jedno, ale tu mogę się mylić, bo nie zgłębiałem tego tematu - ile kosztuje dobra instalacja LPG do TJeta?
Tak bejbe wygląda rzeczywistość.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Na wstępie - jestem z Gdyni, a pomorze zagłębiem motoryzacyjnym nie jest.
Widzę, że za dużo oczekuję, a wydawało mi się, że to tak niewiele. Może napisałam zbyt mało precyzyjnie, dlatego dla uściślenia. Prócz standardowego wyposażenia takiej Alfy, konieczne jest jedynie silnik nie mniej niż 120 KM - najlepiej diesla, pakiet karbon, alusy 17, kierownica i gałka w skórze i D.N.A. Przebieg ma być realny a nie przekręcany, oczywiste jest że chciałabym "możliwie" jak najmniejszy więc nie upieram się że np. do 40 tyś, a więcej to odpada. Najmłodszy nie znaczy dla mnie, że z 2012 roku, bo wtedy dołożyłabym trochę, udałabym się do salonu i kupiła nówkę choć to już nie byłaby Alfa. Jeśli autko będzie z 2009 roku, ale nie zajeżdżone i technicznie cacy to będzie ok. Na piedestale pozostaje jednak stan techniczny tego samochodu, kosztem wyposażenia, wieku i przebiegu - to dla mnie jest kompromis.
Co do tej wersji benzynowej 155 konnej to po przemyśleniu tego co napisaliściezaczynam się zastanawiać czy nie zejść na 120 koników, bo po zagazowaniu nie straci chyba aż tyle na mocy. Założenie wstępne było - nie mniej niż 120 KM (po zagazowaniu i bez chipowania).
Czy teraz to jest możliwe za tą kasę?
Odnosząc się do ogłoszenia to niestety nie mój budżet.
Nie oczekujesz za wiele.
Ty po prostu nieprawidłowo skalkulowałaś budżet.
My nie mówimy, że takiej nie znajdziesz, bo na pewno znajdziesz.
Ale bankowo będzie to bolid po dzwonie lub z poważną usterką.
Ta z ogłoszenia jest dobrym przykładem, ile kosztuje fajny Miciak.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Swego czasu kolega z formum chyba "marekm" sprzedawał Mito 1.4 TB 155km z symbolicznym przebiegiem 33 tkm (2008 rok krajowa od pierwszego właściciela) z wyposażeniem Distinictive, sam ją oglądaałem, ale się spóźniełem z kupnem - poszła za ok. 34 000zł. Warta była każdej złotówki.
Wg mnie rocznik 2008 można wyrwać za 34-35 tys. zł - łatwo niestety nie będzie bo mało takich rodzynków.
Szerszeń wychodzi na to, że lepiej wyczekać fajne Mito u nas w kraju, bo na zachodzie sobie o wiele bardziej cenią te bolidy - więc sprowadzenie czegoś przyzwoitego jest mniej opłacalne![]()
Kobieto, Cos się ty na tego diesla uparla ? Czasy mercedesa beczki już dawno odeszly w niepamięćObecne ropniaki to wynalazek szatana i mafii ekologicznej
Ale skoro się upierasz, to popros kolege Szerszenia o pomoc w oględzinach bo to może niezla mina być
http://allegro.pl/alfa-romeo-mito-1-...755727092.html Ten tez można obadac: http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-C31032658.html i ten tez http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-1-...C29292284.html Poza tym proponuje zejść na ziemie albo dolozyc 6k do budżetu. Jeżeli alfa ma być do zagazowania to polecam slabsze silniki ze starszych rocznikow czyli wykastrowany 77 kucy, później 95 no i na koniec 120 km. Nowsze chyba już robia MA wiec wtrysk bezpośredni wyklucza się z instalacja lpg
Ogolnie szukałbym po dilerach to to trochę zmniejsza szanse na wtope, ale z moich doswiadczen to czasem nie działa. Jak będziesz miała pomorze zobaczone to czas nadejdzie na dalsze wycieczki
![]()