Ja mam ustawiony wewnętrzny obieg powietrza, dobrze :?:
Pzdr
Ja mam ustawiony wewnętrzny obieg powietrza, dobrze :?:
Pzdr
nie no moim zdaniem powinen byc zewnetrzny,czyli obieg otwarty.
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Jesli paruja Wam nadmiernie szyby to trzeba samochod wysuszyc tzn macie zawilgociale dywaniki, podloge albo ect. Na zime przydaja sie gumowe dywaniki- nie wsiaka w nie woda.
no ok a jesli leci powietrze nie calkiem cieple? w sensie sauny to ja tam nie mam...
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Ja też nie mam, i dość długo się grzeje - przy 60* dopiero robi się ciepło, może nagrzewnica już się kończy? (zasyfiona)
Szyby mi parują dość ostro, ale nadmuch z przedniej ładnie "ściąga" pare, za to boczne to nie bardzo, szczególnie pasażera, kierowcy jakoś lepiej. Nie działa mi z tyłu ogrzewanie szyby, poza jedną ścieżką, nie chce mi sie teraz w zimno takie ściągać tych plastików - wie może ktoś co tam się mogło stać?
proponuje zmienic płyn i przy okazji przepukac układ, PRESTON produkuje takie srodki do czyszczenia układu.Napisał oran
a nagrzewnice raczej powinno sie zmieniac jak jest juz mocno podgnita i cieknie.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Zmieniłem płyn przy okazji wymiany termostatu - znaczy nie spuszczalem go tą śrubą spustową bo... nie wiedziałem o niej, i troche zostało, na wiosne wymienie płyn i tak jak mówisz, z tym takim do płukania czymś się zabawie, bo teraz to ziąb i nie chce się nic robić![]()
Właśnie źle.Napisał wamax
Parowanie szyb drastycznie wzrasta przy zamkniętym obiegu wewnętrznym.
Weź pod uwagę, że w okresie jesienno zimowym wzrasta wilgotność. Do tego do samochodu wnosisz wilgoć na ubraniu, butami itp.
I gdy masz obieg zamknięty to cała ta wilgoć krąży w kółko i stąd tak duże zaparowanie szyb.
Także w tym okresie należy pamiętać o włączonym obiegu zewnętrznym, wylewać wodę z gumowych dywaników itp. Bo jak sobie włączymy nadmuch na nogi to wszystko zaczyna schnąć i gdzie się osadza :?: No na szybach..
OK![]()
Nagrzewnicy nie będę wymieniał, ale jak ją sprawdzić :?:
Czy łatwo jest wymienić wentylator :?:
Pzdr
a jak sprawdzic czy zawor nagrzewnicy otwiera sie do konca i gdzie on sie dokladnie znajduje?