Do ładowania masz gniazdo USB. Normalnie na dwapiny USB podajesz napięcie z ładowarki samochodowej. A dźwięk wychodzi przez gniazdo słuchawkowe. Każdy tablet to ma.
Ja tak zrobiłem nawigację w 166. Normalnie jest podłączona pod audio samochodu. Tylko że u siebie nie musiałem wywalać radia![]()
No całkiem fajnie to wygląda. Zalety do duży ekran. Wady małe możliwości tabletu bez dostępu do sieci internetowej. Biorąc pod uwagę , że każdy ma tam jakiś tablet w domu który używa się sporadycznie to by było tylko trochę roboty.
Wady takiego rozwiązania:
- brak procesora dźwięku i wzmacniacza - średnia jakość dźwięku
- mogą być problemy z zasięgiem GPS (ja mam w 166 zabudowane na desce rozdzielczej a tu może być gorzej z łapaniem fix`a)
Zalety:
- dowolny android
- możliwości personalizowania
- niski koszt (w stosunku do stacji multimedialnych)
- świetne wypełnienie otworu montażowego. Niestety we wszystkich stacjach to są te nieszczęsne ramki które szpecą.
Z zasięgiem GPS to raczej napewno będzie problem, trzebaby jakimsik sposobem wypuścić antenę. No i nie ma co liczyć na sterowanie z kiery.
Ja na ten przykład mam wolne Prestigio Duo. Leży to sobie ale na nim wiele się nie zdziała. Zalety: niewątpliwe to wielkość ekranu i android. Ale tak myślę jak miałbym coś zacząć modzić to trzebaby kupić drugą konsolę tak w razie czego.
Ja na co dzień używam navi 7' zamontowanej na środku deski rozdzielczej - uchwyt b. podobny jak z posta inicjującego kupiłem czas jakiś temu w internetach. Sprawdza się to zacnie-absolutnie nie zakłóca widoczności, a jest na wysokości wzroku i wygodnie się z tego korzysta.
Teraz przymierzam się do zamontowania w tym miejscu tabletu (zasilanie mam dociagniete do uchwytu w sposób niezauważalny)-kwestia tylko wymiany uchwytu na cos z arsenału HR.
Ps. Brodita (plus HR) mam uchwyt na telefon montowany z boku deski. Też jestem z niego zadowolony.
Sebastian
Zasieg można rozwiązac modułem GPS na bluetooth-nawet mi gdzieś taki leży i mogę oddać na testy.
Wtedy tablet to juz wogole może być chinol za 400zl bo odpada sprawa wbudowanego gps-a. Ale kusi taki tablet z wbudowanym modemem 3g, do tego karta aero2 i mamy mobilna stacje muzyczno- rozrywkową.![]()
to ja juz wole zostac w domu i posluchac muzyki z wierzydo ktorej mam podlaczonego kompa z internetami
a tak powaznie, to cholerny problem takiego tableta wstawic tak zeby wszystkie funkcje dzialaly, jak gps, sterowanie z kiery,radio, ladowanie(trzebaby ipada takiego przez to zlacze apple'a podlaczyc w desce i wtedy mamy jednoczesnie dzwiek i ladowanie, no ale jak wkladac zeby nie zlamac tego zlacza, musialoby ono byc ruchome zeby je cofnac na czas wkladania tableta) do tego zmieniarke podlaczyc do tego to w ogole misja niemozliwa no i sam wmazniacz, ktory radio posiada
... a jak juz bym mial zaczac sie w to bawic to tak jak kolega wyzej napisal kupilbym panel i w nim rzezbil i dopiero pozniej bym postanowil to wstawic do auta![]()