Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Montaż tabletu w samochodzie

Użytkownik Ogier
    Auto
    Stelvio Veloce MY22

Domyślnie

Cytat Napisał mariuszoles Zobacz post
    http://www.youtube.com/watch?v=P_V9gAWDxzk

zawsze można w taki sposób
    Fajne, tylko ciekawe jak rozwiązał kwestię ew ładowania i wyjścia dźwięku...

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Do ładowania masz gniazdo USB. Normalnie na dwapiny USB podajesz napięcie z ładowarki samochodowej. A dźwięk wychodzi przez gniazdo słuchawkowe. Każdy tablet to ma.
    Ja tak zrobiłem nawigację w 166. Normalnie jest podłączona pod audio samochodu. Tylko że u siebie nie musiałem wywalać radia

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

No całkiem fajnie to wygląda. Zalety do duży ekran. Wady małe możliwości tabletu bez dostępu do sieci internetowej. Biorąc pod uwagę , że każdy ma tam jakiś tablet w domu który używa się sporadycznie to by było tylko trochę roboty.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Wady takiego rozwiązania:
    - brak procesora dźwięku i wzmacniacza - średnia jakość dźwięku
    - mogą być problemy z zasięgiem GPS (ja mam w 166 zabudowane na desce rozdzielczej a tu może być gorzej z łapaniem fix`a)
    Zalety:
    - dowolny android
    - możliwości personalizowania
    - niski koszt (w stosunku do stacji multimedialnych)
    - świetne wypełnienie otworu montażowego. Niestety we wszystkich stacjach to są te nieszczęsne ramki które szpecą.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Z zasięgiem GPS to raczej napewno będzie problem, trzebaby jakimsik sposobem wypuścić antenę. No i nie ma co liczyć na sterowanie z kiery.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    No i nie ma co liczyć na sterowanie z kiery.
    Właśnie
    Odnośnie GPS to łapać powinno. Ja jak robiłem próby to łapało mi nawet jak na podłokietniku trzymałem. Ale pierwsze logowanie trwało bardzo długo. I też to na pewno będzie miało znaczenie jakie jest odbiornik.

Auto

Domyślnie

Ja na ten przykład mam wolne Prestigio Duo. Leży to sobie ale na nim wiele się nie zdziała. Zalety: niewątpliwe to wielkość ekranu i android. Ale tak myślę jak miałbym coś zacząć modzić to trzebaby kupić drugą konsolę tak w razie czego.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja na co dzień używam navi 7' zamontowanej na środku deski rozdzielczej - uchwyt b. podobny jak z posta inicjującego kupiłem czas jakiś temu w internetach. Sprawdza się to zacnie-absolutnie nie zakłóca widoczności, a jest na wysokości wzroku i wygodnie się z tego korzysta.
    Teraz przymierzam się do zamontowania w tym miejscu tabletu (zasilanie mam dociagniete do uchwytu w sposób niezauważalny)-kwestia tylko wymiany uchwytu na cos z arsenału HR.
    Ps. Brodita (plus HR) mam uchwyt na telefon montowany z boku deski. Też jestem z niego zadowolony.

Sebastian

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Z zasięgiem GPS to raczej napewno będzie problem, trzebaby jakimsik sposobem wypuścić antenę. No i nie ma co liczyć na sterowanie z kiery.
    Zasieg można rozwiązac modułem GPS na bluetooth-nawet mi gdzieś taki leży i mogę oddać na testy.
    Wtedy tablet to juz wogole może być chinol za 400zl bo odpada sprawa wbudowanego gps-a. Ale kusi taki tablet z wbudowanym modemem 3g, do tego karta aero2 i mamy mobilna stacje muzyczno- rozrywkową.

Użytkownik Świeżak Avatar Tomaszzz
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Berlina 159, 06, 2.4 Turboklekot

Domyślnie

to ja juz wole zostac w domu i posluchac muzyki z wierzy do ktorej mam podlaczonego kompa z internetami

a tak powaznie, to cholerny problem takiego tableta wstawic tak zeby wszystkie funkcje dzialaly, jak gps, sterowanie z kiery,radio, ladowanie(trzebaby ipada takiego przez to zlacze apple'a podlaczyc w desce i wtedy mamy jednoczesnie dzwiek i ladowanie, no ale jak wkladac zeby nie zlamac tego zlacza, musialoby ono byc ruchome zeby je cofnac na czas wkladania tableta) do tego zmieniarke podlaczyc do tego to w ogole misja niemozliwa no i sam wmazniacz, ktory radio posiada

... a jak juz bym mial zaczac sie w to bawic to tak jak kolega wyzej napisal kupilbym panel i w nim rzezbil i dopiero pozniej bym postanowil to wstawic do auta