A to, że wcale nie wyświetla jak jest gorąco albo nakłada na siebie napisy jak jest bardzo zimno - Ci nie przeszkadza? Czepiasz sie - to jest włoszka - ciesz się że w ogóle i działa i cokolwiek wyświetla. A w ogóle ciesz się że jeździ.
A to, że wcale nie wyświetla jak jest gorąco albo nakłada na siebie napisy jak jest bardzo zimno - Ci nie przeszkadza? Czepiasz sie - to jest włoszka - ciesz się że w ogóle i działa i cokolwiek wyświetla. A w ogóle ciesz się że jeździ.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
A też zaraz po zakupie "trochę" sie rozczarowałem dokładnością wskazań w Alfie ale po paru miesiącach przywykłem. U mnie średnie spalanie latem na kompie 4,3 a teraz 5L z wyliczeń wiem że to od ok.6,5 do 7,5, temperature powyżej 5 st. pokazuje dokładnie ale już poniżej zawyża o 2-3 st. niestety gdy jest minus 3 na dworze to włoszka wciska kit, że jest zero. Myślałem kiedyś o takim uniwersalnym komputerku, ale tam trzeba jeszcze konwenter sygnału wtrysku i 300zł pęknie.
![]()
Problem w 156 z wyświetlaczem i złym przeliczaniem paliwa jest znany. To jest problem ze softem głównie przy dieslu. Często to wynika z przekręcanych liczników w ECU po czym przestaje liczyć odometer i wariuje też obrotomierz i soft w infocenter. O wadach w samej pracy wyświetlacza są już osobne tematy.
Przy 147 zaniżanie temperatury nie powinno występować - masz uszkodzony czujnik w lusterku. U mnie w 156 temperatura ma różnicę 0.5 stopnia względem kolegi A6 C5 (może to wynika z innych lokalizacji czujników).
Czyli na naprawe tego szans brak rozumiem?![]()
Ponoć pomaga wymiana przepływomierza albo wizyta na Examinerze. Nie ma 100% sposobu.
Wysłane z mojego SM-A500FU