U mnie jest tak że wlkładki nie da się wyjąć, więc zamówiłem na alledrogo za 350 (mój odpowiednik 550) z t samym numerem wkładki od fiata z silnikiem 1.3 multiJet, tydzień temu. Więcej informacji w podwieszonym temacie Typy przepływomierzy...
U mnie jest tak że wlkładki nie da się wyjąć, więc zamówiłem na alledrogo za 350 (mój odpowiednik 550) z t samym numerem wkładki od fiata z silnikiem 1.3 multiJet, tydzień temu. Więcej informacji w podwieszonym temacie Typy przepływomierzy...
Ostatnio coraz trudniej jest cokolwiek skutecznie zareklamować, odrzucają z byle powodu (najczęściej już na wstępie z powodów formalnych),
Na zgłoszeniu reklamacyjnym powinien być nr nadwozia, co podasz ?
Nie każdy ma kolegę który jeździ na przykład Oplem itd.
Także jest to pewien problem.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam,
Swoja przygodę z Alfami zacząłem jakieś dwa lata temu i po tygodniu świeci marchewa, komp=przepływka.
Chciałem dobrze więc patrzę oryginały itd... masakra $$. W końcu spisałem numer z obudowy i wyskoczyły mi alfy, lancie i wiele innych jak koledzy wyżej pisali(opel). Kupiłem używkę za 60 PLN:-) od "156" i po zamontowaniu JAZDA.... Więc jak masz numer boscha to wpisz jak Ja na allegro w wyszukaj a może akurat trafiszJa tak zrobiłem jak widzisz i moja mniejsza Bella śmiga aż miło,,,
W temacie http://www.forum.alfaholicy.org/147_...wkladek-2.html uzytkownik Alfa166_3,0 napisał:Wynika z tego ze w obydwóch przepływkach dedykowanych do mojego auta, czyli Bosch 0 281 002 199 i Bosch 0 280 218 019 siedzi wkładka f 00c 2g2 030.Napisał ;253641
Wczoraj sprawdziłem ceny wszystkich w/w modeli z ta wkładka i okazało się ze ta w obudowie Bosch 0 281 002 207 jest najtańsza bo kosztuje ok 250 zł za oryginał BOSCHA. Pasuje do Nissana Primery i Terrano. Przekładał już ktoś wkładkę z tej obudowy???
0 281 002 207 właśnie o tej przepływce pisałem na poprzedniej stronie, ma całkiem inną obudowę i podobno zdarzały się egzemplarze bez czujnika temperatury (z tego co pamiętam to numer wkładki różni się jedną literką na końcu.)
Kurde czyli nie wiadomo czy z czujnikido czy bez. Ale w sumie oryginał Bosch'a w obudowie 019 znalazłem za 330 zł więc chyba nie opłaca się bawić w podmiane
Wysłane z mojego MT11i przy użyciu Tapatalka
Nie wiem czy w dobrym dziale, ale po wymianie przepływki i usunięciu nieszczelności alfa zbiera się nieco lepiej i mniej pali lecz wydaje się że jeszcze ma muła i teraz niebwiem czy to po prostu ja nie wiem czy nie mam wygórowanych oczekiwań. I teraz moje pytanie od jakich obrotów auto powinno dostawać kopa i czy po dodaniu gazu przy ok. 1500rpm powinnonwyrywać do przodu dodam że mam 1.9 150KM