Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Problem z ogrzewaniem, alfa 156

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

Witam, miałem ten sam problem, grzało na maxa przy 16.5 stopniach, tak się dzieje jak jest problem z akumulatorem , jak już zaczyna padać, sprawdziłem silniczki, wszystkie działały, wystarczy je odkręcić i sprawdzić czy się obracają ( włącz silnik i kręć pokrętłem od ogrzewania, jak działają to ok) dróga rzecz, musisz zdemontować środkową centrale, po bokach powinny być silniczki, jeden z jednej str z drógiej 2 koło siebie, jeden silniczek jest odpowiedzialny za pracę klapy od temperatury (ten pierwszy)on jest z taką plastikową zembatką on jest przykręcany do takiego podłóżnego białego przesówaka , tam z boku powinieneś go zauważyć, przykręć silniczek (on wchodzi w ten biały przesówak) i sprawdz jak to chodzi reulując ogrzewanie ( u mnie przesówak działał tylko przy LO i Hi) winowajćą okazał się panel sterowania temperaturą, wykręciłem od kumpla i sprawdziłem i wszystko było ok sprawdz tylko silniczki czy szystkie działają jak tak to chyba możesz mieć ten panel do wymiany,z tym, że ja mam alfe z 2004 ona ma wyjmowany panel ogrzewania, nie wiem jak ty to zrobisz u siebie, będzies musiał demontować całą centrale chyba, tam jest sporo do zdemontowania, miłej pracy pozdro
    Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 19-02-2014 o 01:52

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kuris
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    156 SW 1,9JTD / 146 1,6 Boxer

Domyślnie

mam zapasowe siniczki i po podpięciu tak w powietrzu zapasu to się kręci wiec obstawiam silniczek, ale okaże się jak rozbiorę bo może klapa się czymś zablokowała i silniczek nie jest w stanie obrócić.

Użytkownik Rowerzysta Avatar maarkuss
    Mieszka w
    Kraków - Glasgow
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI

Domyślnie

jak odkręcisz silniczek nie wypinając go z kabli, i zaczniesz regulować temp, jak działa, się kręci, powinno słychać takie małe buczenie, jak go weżniesz do ręki powinien wibrować, to silniczek jest dobry, co do klap raczej też powinno być ok, najważniejszy jest ten biały przesówak, czy on reaguje na regulacje temp, on jest odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie klapy temperatury ciepło zimno, przerabiałem to już, sprawdzałem wszystko co się dało, i nie potrzebnie, bo winowajcą okazał się główny panel sterowania, (nie brałem go pod uwagę bo działał nornalnie) po wymianie na drógi wszystko jest ok