Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [146] Duże spalanie!!

lepper
    Gość

Domyślnie

No dobra koniec bo fight wyjdzie z tego jakiś jeszcze .
    Może kolega ma ostry styl jazdy a gdyby to była sonda to przy takich obrotach by żarła troche

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lepper
    Może kolega ma ostry styl jazdy
    Koleżanka :mrgreen:

Cytat Napisał lepper
    a gdyby to była sonda to przy takich obrotach by żarła troche

ale Ty jestes pewny tego, czyzbys juz tak dał po ''dupie'' silnikowi :twisted:

i wyjasniam temat toczysz równiez z koleżanka :mrgreen:

lepper
    Gość

Domyślnie

Najmocniej Cię przepraszam nie zwróciłem uwagi dzieki za poprawę.No dałem raz i to tak że po takiej jeździe panewkę obróciło niby moja Alfa wyciągnie 178fabrycznie ale leciała ponad 190km/h lecz miałem wszystko sprawne wtedy chodzi o elektrykę sondy i inne.
    Ja bym proponował koleżance zajechać na komputer by sprawdzić czy elektryka sprawna jeśli ok to trzeba szukać mechanicznej przyczyny.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

A opcję "Szukaj" to Kolega już przeglądnął :?: :>>>

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lepper
    Najmocniej Cię przepraszam nie zwróciłem uwagi dzieki za poprawę.No dałem raz i to tak że po takiej jeździe panewkę obróciło niby moja Alfa wyciągnie 178fabrycznie ale leciała ponad 190km/h lecz miałem wszystko sprawne wtedy chodzi o elektrykę sondy i inne
    Nie ma za co przepraszac :wink: a co do dawania silnikowi mialam troche racji :mrgreen:

Cytat Napisał lepper
    Ja bym proponował koleżance zajechać na komputer by sprawdzić czy elektryka sprawna jeśli ok to trzeba szukać mechanicznej przyczyny.

O i to jest dobra rada popieram :wink:

lepper
    Gość

Domyślnie

Więc koleżanko jedz do mechanika który podepnie sie pod komputer i sprawdzi ci cała elektrykę to najlepsze na początek.
    Pozdr Lep

poduch
    Gość

Domyślnie

moja tez przy spokojnej jeździe (czyli od 3500 do 4000 obrotów) paliła jakieś 15l.
    raz na trasie z Wrocławia do Koźmina czyli jakies 95km spaliła mi ponad 20l. tyle ze wtedy juz tak spokojnie nie jechałem :wink: :mrgreen:
    po tym "incydencie" pojechałem na kompa i jedyne co pokazało to padnieta sonda :!:

teraz sonda jest wymieniona :mrgreen: , błedy z kompa usuniete :mrgreen: i przy spokojnej jeździe pali w granicach 8l. na trasie a w miescie koło 10l.

Cytat Napisał lepper
    JA bym też tą sonde obstawiał choć 20 litrów przy walniętej sondzie to troche za dużo mi się wydaje gdy ja miałem sonde walniętą paliła 13-14 czasem 15litrów.
    Chyba że ostro dajesz jej po garach to tak.
    zdecydowanie popieram twoja teorie bo sam miałem z takim zjawiskiem do cznienia :wink:

lepper
    Gość

Domyślnie

no i kolega poparł moja tezę przychylam sie wciąż do sondy
    Pozdro Lep

Renia
    Gość

Domyślnie

Nie pisałam nic o ostrym stylu jazdy ,ta rozmowa w pewnej chwili zabrnęła w niezrozumiałym dla mnie kierunku.(jest jak wół "przy spokojnej jeździe"). Pozatym przejżałam opcję szukaj i cóż... Ilu użytkowników tyle (co najgorsza różnych) opinii w jednej kwestji. Figlarność naszych samochodów potrafi czasem doprowadzić do szewskiej pasji no nic... W poniedziałek jadę do warsztatu i podpinam ALFĘ , nie omieszkam napisać . Pozdrawiam serdecznie .