No dobra koniec bo fight wyjdzie z tego jakiś jeszcze.
Może kolega ma ostry styl jazdy a gdyby to była sonda to przy takich obrotach by żarła troche
No dobra koniec bo fight wyjdzie z tego jakiś jeszcze.
Może kolega ma ostry styl jazdy a gdyby to była sonda to przy takich obrotach by żarła troche
Koleżanka :mrgreen:Napisał lepper
Napisał lepper
ale Ty jestes pewny tego, czyzbys juz tak dał po ''dupie'' silnikowi :twisted:
i wyjasniam temat toczysz równiez z koleżanka :mrgreen:
Najmocniej Cię przepraszam nie zwróciłem uwagi dzieki za poprawę.No dałem raz i to tak że po takiej jeździe panewkę obróciło niby moja Alfa wyciągnie 178fabrycznie ale leciała ponad 190km/h lecz miałem wszystko sprawne wtedy chodzi o elektrykę sondy i inne.
Ja bym proponował koleżance zajechać na komputer by sprawdzić czy elektryka sprawna jeśli ok to trzeba szukać mechanicznej przyczyny.
A opcję "Szukaj" to Kolega już przeglądnął :?: :>>>
Nie ma za co przepraszac :wink: a co do dawania silnikowi mialam troche racji :mrgreen:Napisał lepper
Napisał lepper
O i to jest dobra rada popieram :wink:
Więc koleżanko jedz do mechanika który podepnie sie pod komputer i sprawdzi ci cała elektrykę to najlepsze na początek.
Pozdr Lep
moja tez przy spokojnej jeździe (czyli od 3500 do 4000 obrotów) paliła jakieś 15l.
raz na trasie z Wrocławia do Koźmina czyli jakies 95km spaliła mi ponad 20l. tyle ze wtedy juz tak spokojnie nie jechałem :wink: :mrgreen:
po tym "incydencie" pojechałem na kompa i jedyne co pokazało to padnieta sonda :!:
teraz sonda jest wymieniona :mrgreen: , błedy z kompa usuniete :mrgreen: i przy spokojnej jeździe pali w granicach 8l. na trasie a w miescie koło 10l.
zdecydowanie popieram twoja teorie bo sam miałem z takim zjawiskiem do cznienia :wink:Napisał lepper
no i kolega poparł moja tezę przychylam sie wciąż do sondy
Pozdro Lep
Nie pisałam nic o ostrym stylu jazdy ,ta rozmowa w pewnej chwili zabrnęła w niezrozumiałym dla mnie kierunku.(jest jak wół "przy spokojnej jeździe"). Pozatym przejżałam opcję szukaj i cóż... Ilu użytkowników tyle (co najgorsza różnych) opinii w jednej kwestji. Figlarność naszych samochodów potrafi czasem doprowadzić do szewskiej pasjino nic... W poniedziałek jadę do warsztatu i podpinam ALFĘ , nie omieszkam napisać . Pozdrawiam serdecznie .