Z przyspieszeniem miałem podobnie.wymienilem czujnik ciśnienia ten Boscha.auto przyspiesza jak szalone![]()
Z przyspieszeniem miałem podobnie.wymienilem czujnik ciśnienia ten Boscha.auto przyspiesza jak szalone![]()
chyba tak,nie overbost tylko ten z tylu silnika boscha,jak on jest walniety to wskazowka turbo nie opada do samego zera
Żeby potwierdzić czujnik należy sprawdzić jego wychylenie bez odpalenia silnika. Jeżeli na zapłonie nie jest w 0 to jest z nim problem.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Bez odpalenia i zaraz po odpaleniu pokazuje idealnie 0. Po przegazówce nie wraca już do swojego pierwotnego położenia. No chyba, że mówimy o ostrym daniu w palnik na autostradzie, wtedy problem z brakami mocy w ogóle nie istnieje aż do kolejnego uruchomienia auta.
Sprawdziłem kolektor, jednak mam plastikowy.
Też tak miałem z tą wskazówką, czujnik wymieniłem i poza właściwym położeniem wskazówki na zegarze nic się nie zmieniło, chodziło i chodzi normalnie.
Loguj po 2-3 parametry na raz. 1. Ciśnienie doładowania i obroty silnika - przyspieszaj od ok. 1500 obr/min np. na czwartym biegu, tak do mniej wiecej 3500-4000 obr/min. 2. Logi korekt wtryskiwaczy - na cieplym silniku na wolnych obrotach. 3. Logi korekt podczas jazdy. 4. Log przepływu powietrza zadanego oraz zmierzonego.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów