W zeszłym roku wymieniałem lewy tył na użawany ponieważ od 50/60km/h zaczynało wyć. Pastę wymieniłem i mam święty spokój.
jeżeli wyje ci łożysko z prawej strony to wycie będzie się nasilało przy ostrym skręcie w lewo, jeżeli wyje z lewej to będzie się nasilało przy skręcie ostrym albo poprostu szybsza jazda i skręt. wymiana tyłu hmm.. robiłem to ostatnio jest problem ze ściągnięciem łożyska gdyż na aucie zostaje nam bieżnia którą albo trzeba ściągnąć ściągaczem albo umiejętnie zbyć młotkiem i jakimś przecinakiem. a montaż nowego to prosta sprawa bez prasy da radę delikatnie stukając młotkiem ale w wewnętrzną bieżnie za pomocą np nasadki tylko nie pamiętam jaki rozmiar ale pasował idealnie, wbijasz do końca a resztę dociągnie nakrętka.
Łożysko przy 5km/h ? wycie ? Jak juz to grzechotanie ale nie wycie, zastanawiałbym się czy to łożysko
~ taka była piękna ! :C
Juz po wymianie. Okazalo sie ze pekniete bylo lozysko w przednim lewym kole i stad to bicie na zakretach. Po wymianie na zakretach cisza natomiast slychac wycie dobiegajace z przodu. Mozliwe ze nowe lozysko mogloby wydawac taki dzwiek ? Wyc zaczyna od 50km/h i tu jest najbardziej slyszalne
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Dodaje nagranie( trochę słaba jakość) na którym od 4 sekundy słychać to wycie, prędkość auta około 50km/h i spada. Odczuwalne są także takie wibracje na kierownicy i pedałach, jakby się wjechało na wypukła linie spotykana często na autostradach i drogach ekspresowych
http://www.sendspace.pl/file/2e2dba7540ade06574a4480
a opony Ci nie wyją?
No przed wymiana nie zauwazylem zeby bylo takie wycie, zamienie tył na przód i zobacze czy cos sie zmieni
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
przy zakupie myślałem że mam łożysko do wymiany. Po zmianie na zimówki okazało się, że letnie wyją niemiłosiernie.![]()