Witam mam połamaną obudowę od czerwonego kluczyka z pilotem . I moje pytanie brzmi czy kupie gdzieś samą obudowę do niego ?. Zeby przełożyć wnętrze i kluczyk do innego .
Witam mam połamaną obudowę od czerwonego kluczyka z pilotem . I moje pytanie brzmi czy kupie gdzieś samą obudowę do niego ?. Zeby przełożyć wnętrze i kluczyk do innego .
No to chyba bedzie problem,chyba nigdzie nie dostaniesz takiej obudowy,sam dlugo kiedys szukalem i lipa,moze cos sie teraz zmienilo.
Wysłane z mojego Nexus 4
Zawsze można kupić na alledrogo/u handlarza, używany kluczyk, no i domowymi sposobami sam grot i wnętrzności ze starego przełożyć![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Wydaje mi się, że to jest praktycznie nie do zrobienia. Ale na allegro widziałem też dużo czarnych scyzoryków z grotem "do wyrzeźbienia". Tylko pytanie czy da rade tam włożyć bebechy z czerwonego lub ewentualnie zaprogramować?
Przecież kolega z forum sprzedaje surówki z Iveco, które po lekkim modzie robią za czerwony kluczyk. PaczekGsm, jakiś taki nick
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
dwa kluczyki juz przekladalem do nowych czerwonych okazyjnie kupionych na alledrogo(nie odebranych z aso). przelozenie grotu to zaden problem. 10 min roboty dremelem i wciskamy stary grot do nowej obudowy na poxipol.
tylko trzeba uwazac bo pierwsze kluczyki czerwone robil siemens a potem trw i roznia sie sposobem osadzenia grota jak i sposobem montazu plytki drukowanej i pestki immobilizera.
jak ktos chce to moge podac numery seryjne siemensa i trw i moze udaloby sie dogadac z producentem o zakup samej obudowy.
Witam Panowie. Nie chciałem zakładać nowego tematu, a mianowicie mam problem z czerwonym kluczykiem, który nagle odmówił posłuszeństwa. Normalnie zamknąłem auto za chwile wróciłem sie i otworzyłem i to wszystko, zamknąć już się nie dało. działa tylko zamykanie ręczne kluczykiem, alarm i zamykanie zdalne kluczykiem już nie. Na kluczyku nie świeci się dioda (czerwona). baterie od razu wymienione wszystko wyczyszczone i nic brak oznak życia. Pytanie czy ktoś miał podobny przypadek bo nie znalazłem, dużo na forum jest o centralkach itp. ale o samym kluczyku już nie za dużo. Najdziwniejsze jest to nagłe zepsucie parę sekund po otwarciu nie dało już się zamknąć (dobrze że nie odwrotnie bo byłby problem z alarmem). Pewnie pozostaje tylko jakiś elektronik ale najpierw dobrze jest zasięgnąć porady fachowców :-)
http://allegro.pl/sterownik-zamka-fi...189295614.html
kupiłem takie coś z grotami do alfy + logo na scyzoryk.. Kolega podłączył mi to i działają dwa scyzoryki + org kluczyk czerwony
koszt niewielki + dorobienie grotów okolo 50zł + pinezka nowa do kazdego scyzoryka x2 100zł