przepływka, wtryski i pare innych rzeczy. podstawa to podpięcie pod kompa
przepływka, wtryski i pare innych rzeczy. podstawa to podpięcie pod kompa
Poszukaj na forum manuala do czyszczenia regulatora cisnienia. Tam jest taka siatka, moze sie zapachala..
podłączyłem się pod kompa u mechanika , przed chwila wyskoczyło 6 błędów mianowicie:
1. (1320) Synchroniz.wałka.roz.do wału kor. / przerywacz sygnałów
2. (0101) Przepływomierz masowy powietrza. / syg. za mały - dziś go odpinałem pewnie dlatego.
3. (0215) Elektryczna pompa paliwa / przerwa
4. (0404) Recyrkulacja spalin / zwarcie do masy
5. (0380) Sterowanie czasem grzania / za wysoki prąd
6. (0110) Czujnik temp. powietrza zasysanego / syg za duży.
ło
Wykasowane wszystko , na postoju z bawieniem sie obrotów / odpalenie, gaszenie nie wyskoczyło żadnego błędu , pojechałem sie przejechać 5km wyskoczył jeden błąd numer 5. I jak Panowie Co powiecie o tych błędach i czy mam się zacząc bać? ;p gdy wracałem do domu (10km od mechanika) obroty były spokojne i wszystko ładnie chodziło a jak dalej bedzie tego nie wiem![]()
Jednak znów to samo, przed chwila mi zgasł ;(
Panowie przeszedłem życiowy horror, a teraz opisze sytuacje:
Jade sobie bella z pracy do domu dziwne stukoty były metaliczne coś się działo w silniku ( od czasu do czasu kiedyś też je słyszałem ) jak by metal o metal pykał , a tu nagle trzask , kontrolka od akumulatora zaświeciła - brak ładowania + brak wspomagania , no to szybko pod maske patrze a tu pasek pk strzelił :/ no wiec dzwonie do mechanika czy mogę tak dojechać do niego , powiedział tak ale powoli i bez świateł bez niczego bo akumulator padnie i patrzec na temperaturę . No wiec jechałem tak nic sie nie działo 10km przejechalem miałem dosłownie 2 km do mechanika a tu coś trzasło z pod maski , strasznie zaczoł silnik głośno wyć , ale sie uspokoiło po 200metrach (wtedy byłem na strasznie ostrym zakręcie wchodziłem w niego 20km/h) , no nic dojechałem opatrzył wyszło na jaw z pierwszego podglądu z góry, pasek pk do wymiany i koło pasowe do wymiany (chodzi na boki) , no ok , okolice 350zl za wszystko. Dzwoni na drugi dzień a tu lipaPasek PK wplątał się za przeproszeniem do rozrządu (dodam zdjecie na czasie) pół silnika do wymiany wtedy gdy strzeliło na zakręcie to przeskoczył rozrząd bo pasek sie wplątał do rozrządu
, lecz Dobry Bóg nad mną czuwał i nie zderzyły tłoki się
://
- nowe kolo pasowe , napinacze, pasek pk , rolki
- kompletny rozrząd
- pompa wody
- płyn chłodniczy
- wałek rozrządu
1800zl cena za wszystko z robocizna , co o tym sądzicie ? czy te objawy wahania obrotów były spowodowane kołem pasowym które się rozpadało?
Jak myslicie taki remont oplaca sie? potem bedzie hulało to na zero?
Z opinii innych wynika ze zawsze warto remontowac to co masz jesli chcesz zostawic auto.. cena chyba w miare, ja za komplet rozrzadu i robote olacilem kolo 1000 pytanie ile walek do Twojej kosztuje.
wyremontowany, cichutki dieselek inny silnik jak nówka sie zachowuje ! brak falowania obrotów i innych usterek pozdro!![]()
Z tym to by było akurat ciężko
Kurcze już jakiś ...nasty silnik w którym zerwanie paska osprzętu skutkuje zerwaniem rozrządu. To daje do myślenia żeby nie bagatelizować paska micro. Właśnie robię Lagunę II w którym było to samo, pasek mikro wplątał się w rozrząd.
Swoją droga miałeś "więcej szczęścia niż rozumu" jadąc do mecha po strzale, wybuchu i pierdnięciu pod maskąNa przyszłość nie polecam, bo mech Ci powie "jasne, jedź Pan tylko nie włączaj Pan świateł..." ale jak rozrząd je*nie itp. to tego na swoje plecy nie weźmie.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer