Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Boczki tył

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    PS.. Przekładał?
    W sensie wymieniał na inne. Przecież wnętrze nie może być długo bez zmian bo byłoby nudno.

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

A co upolowałeś na podmianę? bo ja szukałem szukałem ale nic nie ma.. więc skończyło się tym że mam umówiony termin u tapicera w Lublinie który zrobi mi skórę na tych moich po FL.. waham się tylko nad kolorem..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Boczki z modelu przed FL coś na kształt alcantary. Po FL niestety trafiałem albo na niepełny komplet, albo w kiepskim stanie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Boczki z modelu przed FL coś na kształt alcantary. Po FL niestety trafiałem albo na niepełny komplet, albo w kiepskim stanie.
    Po operacji wrzuć jakieś fotki ...przed i po

Użytkownik Rowerzysta Avatar dejot_ns
    Auto
    MiTo QV

Domyślnie

To już wiem Drift-R co zmieniasz

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Pomęczyłem się i boczki tylne wymieniłem. Miała być fotorelacja ale po zabawie z pierwszym boczkiem zrobiło się ciemno i zaczęło mi się spieszyć. Robotę kończyłem około 22.30. Info na początek - kanapę jednak lepiej zdemontować. Wystartowałem robotę od demontażu listwy progowej a powinienem zacząć od gumy przy progu bo wtedy jest dostęp do mocowań listwy progowej. Odkręciłem również mocowanie pasa przedniego fotela. Próbowałem zdemontować boczek bez demontażu oparcia kanapy ale jak na pierwszy raz ni polecam tej opcji gdyż dużo czasu upływa na zabawie z włożeniem boczku. Najlepiej zdemontować kanapę całkowicie. Nie jest to specjalnie trudne. Przy tej czynności przed wyniesieniem oparcia kanapy z auta lepiej zdjęć zagłówki - łatwiej ją wynieść.

Jak jutro wezmę się za przód to może porobię fotki elementów mocowania tylnych boczków.

Sam demontaż boczku nie jest trudny ale zamontowanie go już sprawiło mi trudność. Kołki, które są w boczkach wychodziły razem z wtykami, które powinny zostać w karoserii a ich rozdzielenie łatwe nie jest. Najlepiej przed zabawą w rozbiórkę kupić zestaw kołków i wtyczek. Należy również pamiętać przy demontażu o odpięciu, a przy montażu o podłączeniu głośniczka. Zgodnie z prawem Murphy'ego po zamontowaniu boczku okazało się, że nie podłączyłem przewodu i zaklinował się tak, że nie mogłem go, przez otwór po panelu, wyciągnąć. Taka pierdółka a może wkurzyć.

A koniec po zmontowaniu wszystkiego auto nie chciało zapalić komunikując odcięcie pompy paliwa. Zadziałał wyłącznik uderzeniowy.