Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Temat: Alfa 159 za +/- 20tys?

Użytkownik Embrion
    Auto
    może będzie 159

Domyślnie

Przeglądając mobile.de widzę za około 20k duuuużo alf - oczywiscie, przebieg jest duzy i auta z 2006 roku... no początek 2007max. Dużo prywatnych ogłoszen jest wlasnie za takie pieniądze - przebieg 250, mała wgniotka na blotniku i gosc okolo 20k krzyczy. Uważacie, że od nich też nie ma sensu brac bo zajechane są? Do niemiec daleko nie mam bo w Krakowie tylko studiuję a normalnie mieszkam w okolicach Żagania, wiec bliziutko. Auta nie chcę kupować już teraz, najpierw muszę uzbierac kasy i poczekać az w avensisie cos padnie zebym mogl ją znienawidzic

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    W dodatku Alfa ma dwuwachacz z przodu, który dodatkowo zmniejsza komfort.
    W jaki sposób? Moim zdaniem jest odwrotnie
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

oczywiście nikt nie daje auta za pół darmo, zawsze coś musi być na rzeczy skoro jest tańszy niż reszta, ale weź pod uwagę ze te najtańsze to są golasy i niektóre nie mają nawet komputera pokładowego który pokazuje spalanie, tempomatu i klimatyzacji automatycznej tylko półautomatyczną a w dodatku "korbotronik" na tylnych drzwiach. Sam kupiłem auto z 2006 roku w cenie..prawie ....a z resztą troszkę więcej tysięcy i nie powiem, jest ok, ma to co powinna mieć auto tej klasy więc warto czasami pojechać jeśli nie daleko i zobaczyć co to warta ta maszyna. Z resztą alfa 159 to chyba pierwsza taka alfa która nie leci z ceną łeb na szyje przeglądałem i kochane przez wszystkich polaków passaty b6 oscylują w tych samych cenach więc świadczy to już ze ludzie zaczęli doceniać te auta
    Ostatnio edytowane przez entuzjasta159 ; 27-04-2014 o 16:43

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Moje doświadczenie mówi, że za 20 .000 zł to odpuść sobie Alfę. Mówisz emocjami. W Żaganiu pojawiło się kilka 159, pogadaj z właścicielami. Na Twoim miejscu posłuchałbym wcześniejszych wypowiedzi na forum.

Użytkownik Embrion
    Auto
    może będzie 159

Domyślnie

Czyli trzeba dozbierac Oczywistą sprawą dla mnie jest, że po kupnie i tak "pakiet startowy" musi byc i nieważne za ile kupie auto. Proszę jeszcze w takim razie, powidzcie w jakich ktowach szukać takiej alfy z 2006? Przebieg nie ma znaczenia bo i tak będzie duzy

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawpor
    Auto
    159 2.4 JTDm SW 200@230HP

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Moje doświadczenie mówi, że za 20 .000 zł to odpuść sobie Alfę. Mówisz emocjami. W Żaganiu pojawiło się kilka 159, pogadaj z właścicielami. Na Twoim miejscu posłuchałbym wcześniejszych wypowiedzi na forum.
    A ja kupiłem 2.4 za podobną kwotę (trochę poobijana ale i tak do Krakowa jest to najelpsze auto..) i puki co poza problemami które są ogólne i były już przy kupnie (górne wahacze) nic nie trzeba robić. Na hamowni silnik pokazał 201HP co mnie lekko zdziwiło, gdyż większość 2.4 JTDM nie trzyma seryjnej mocy...
    Także nie jest regułą, że za 20 tys zł Alfa musi być złomem - tak samo, jak nie jest regułą, że za 30 tys zł jest w dobrym stanie. Trzeba po prostu podjechać i dokładnie sprawdzić samochód...

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał marcin43210 Zobacz post
    Wiesz... toyota jest z 99r... wiec już auto wiekowe ale i za razem mega wygodne Wydaje mi się jednak, że w alfie komfort jazdy bylby jednak lepszy bo to dużooo młodsze autko.
    Przejedź się 159 po krakowskich dziurach, to zrozumiesz o co chodzi Kierowca dostaje bardzo dużo informacji o tym co jest na drodze, można to lubić albo nie...

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Mnie serce boli jak jażdzę alfą po krakowie
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Embrion
    Auto
    może będzie 159

Domyślnie

No po Krakowie staram się mało jeździć bo mi szkoda auta a i nie lubie (tutaj kultura jazdy jest pozniżej poziomu wśród kierowców - jak widza blachy spoza krk to przy kazdej mozliwej okazji zostajesz zwyzywany i klakson na ciebie leci non stop ). Avensis fajne auto ale staruszek już niestety ;( Pewnie odłoze troche tej kasy i bede jezdził, i oglądał bo alfe kiedys musze mieć te autka są tak piękne, że po prostu muszę, ale nie chcę się władować na minę, dlatego chciałbym znaleźć cos w dobrym stanie technicznym (wizualnie zawsze można porpawić).

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Jeżeli jesteś z Krakowa albo z okolic to szukaj auta w Krakowie i pojedź na sprawdzenie do Tomka z autka.pl on sprawdzi Ci na pewno samochód dobrze. Miny nie kupisz. Tomek widzę, że nie ma w ofercie swoich samochodów 159 za 20 tys. ale już koło 30 tys. można coś kupić.