czujnik temp na termostacie zmieniłem, na razie nie zaobserwowałem włączania sie wiatraka na zimnym silniku ale nadal mam problem z zegarem. Dochodzi do 130st w oczach a komp pokazuje 90-100. co jeszcze może być walnięte?
czujnik temp na termostacie zmieniłem, na razie nie zaobserwowałem włączania sie wiatraka na zimnym silniku ale nadal mam problem z zegarem. Dochodzi do 130st w oczach a komp pokazuje 90-100. co jeszcze może być walnięte?
miałem podobnie i u mnie problem znikł po...regeneracji alternatora - może przypadkowo i nie było to z tym związane, ale sama wymiana czujnika u mnie też nie pomogła.
witam, w dalszym ciągu borykam się z problemem wiatraka na chłodnicy. czujnik temp wymieniony i w dalszym ciągu wiatrak się nie wyłącza i pracuje cały czas. odpiąłem czujnik temp., prestotat i ten czujnik na chłodnicy a wentylator nadal zapierdziela na 2. milknie dopiero po odłączeniu wtyczki zasilania...o co chodzi? przypomnę jeszcze że zegar dochodzi do 130st ale ECO pokazuje 90-100...każdą podpowiedź i sugestię sprawdzam i nadal nic...mam już dosyć odpinania co chwilę czujnika...pomocy
Jesli chodzi o wentylator to przyczyną jest uszkodzenie przekaźnika (a właściwie klejące się styki) I biegu, oba przekaźniki I i II bieg są w czarnej skrzynce na błotniku za lewą przednią lampą (było na forum wiele razy).
Jeśli przekaźniki są dobre to trzeba szukać zwarcia w przewodach od sterownika silnika (on włącza wentylatory).
Wskaźnik temperatury na tablicy:
- uszkodzenie w wiązce przewodów od czyjnika temp. do zegarów (sprawdzić),
- uszkodzony wskaźnik temp. w tablicy (wymiana tablicy zegarów).
Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 19-05-2014 o 08:55