przeczytałem sporo tematów, instrukcje oraz posty na forach typowo car audio i sam już niewiem czego chcę
z tego co widzę opcji mam kilka:
- robienie na tym co mam (czyli dokupienie glosnikow, podpiecie pod ICS i grac bedzie radio + kasety)
- dokupienie DSP, zmieniarki (lepszy dzwiek i plytki CD)
- montaż nowego radia (dłubanie w kokpicie i szukanie miejsca - widziałem patenty z wstawianiem do schowka, montażem zamiast pokręteł klimy - wycięty prostokąt) + podłączenie całej reszty
- rozwiązanie podobne jak na tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=zxicv6Nabus
właściwie to by to mnie urządzało bo muzyka będzie głównie z mp3 (pendrive lub karta pamięci). może rozwiązanie tego typu - solidny wzmacniacz/radio/stacja multimedialna? podłączona pod ICS tak aby można było pokrętłami wybierać utwory/lub dodatkowy mały panel dotykowy lub na pilota.
O głośnikach na razie jeszcze nie myślałem - na pewno chciałbym aby grało to konkretnie. Czy głośniki na półce z tyłu to jakieś typowe rozwiązanie Alfy czy też pasują tam standardowe głośniki? Coś mi się o uszy obiło że tam siedziały basowe ale pewny nie jestem. Na zrobienie audio daje sobie czasu pół roku. Chciałbym przy okazji montażu poznać lepiej autko-wiadomo, nie mało się rozkręca.