Tutaj nie chodzi o zmierzenie. Żeby dobrze przyciemnić bez żadnego brudu między folią a szybą trzeba mieć idealne warunki do tego. Jak oglądam na YT filmiki z USA, gdzie gość wchodzi z płachtą folii (na tylną szybę) do sedana, przykleja ją bez ściągania plastików z boków i do tego dotyka nią tapicerki, to tylko uśmiech mi się ciśnie na twarz. Przecież to czysty wałek, żeby ludzie tak zrobili a jak im wyjdzie kaszana i syf to zapłacą drugie tyle w zakładzie... To samo dotyczy brudu wypływającego spod uszczelek i listw zgarniających. Zresztą zazwyczaj zdjęcie tapicerki i demontaż szyby to mniej zachodu niż kombinowanie z uszczelkami, listwami itp.
To nie wiem jak mi ktoś okleił ale nie dałbym sobie tylnej szyby wyciągnąć![]()
daj sobie spokój z tyłem, miałem w dwóch furmankach oklejone tyły i było nieciekawie z cofaniem, okleić boki i finał a na tył skombinuj sobie roletę. są po 100 na allegro. boki trzeba u nas wyciągnąć a jeśli chcesz sam okleić to do wody dodaj odrobinę płynu do mycia naczyń. nie jest to w cale skomplikowane jedyna rzecz to szyba musi być mega czysta bo wszystko będzie widać.![]()
Tylko jak wygląda roleta w porównaniu z przyciemnioną szybą![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10