Jeden ok 8kkm, drugi jeszcze żyje i ma koło 10kkm
Jeden ok 8kkm, drugi jeszcze żyje i ma koło 10kkm
oby TRW lepiej mi trzymały ;p rozmawiałem z wieloma "specjalistami" i każdy twierdzi, że z wahaczami to jest loteria ale polecają TRW
w październiku 2012 r założyłem górne TRW i do tej pory nie skrzypią i nie stukają przejechałem ok 36 tys. km
żeby moje TRW tyle wytrzymały ;p
Witamchciałem robic nowy temat ale widzac ten podepne sie
mam pytanko czy ktos pomoe mi zdiagnozowac czy jest cos nie tak z moim wahaczem ?? jest on TRW ja na nim przejechalem 17 tys km ale nie wiem jak poprzedni wlasciciel ;/ pytam poniewaz szukam powodu glucheego stukania w prawym przednim zawieszeniu ;/ a to link do filmiku z tym wahaczem
https://www.youtube.com/watch?v=DlpA...ature=youtu.be
He he tuleje skrzypią jak furtka, ale gałka z tego co widać nie jest jeszcze najgorsza. Za głuche stukanie obwiniałbym raczej łącznik stabilizatora lub gumy na nim, no może jeszcze wahacz dolny, ale twój górny choć nie najnowszy to raczej jak słyszałeś skrzypi a nie puka.
Dzieki za rade ale okazalo sie ze to amor prawy byl winny :p wymienilem na nowy i pasuje tylko mialem dylemat bo montowalem bilsteina i on maa pret 10 mm a w poprzednik czyli podobny do oryginalu byl pret 12 mm i dostalem do tego bilsteina jakis dziwna tulejke i nie wiedzialem gdzie ja wsadzic ale cos wymyslilem i amor dzialla pieknie tylko odboj spadl na dol sprezyny i teraz na tym precie bd sie zbieral brud nie wiecie moze ktos kto mmontowal bilsteiny gdzie ta tuljka ma byc zamocowana ? bo na instruki jest pokazane ze ma byc zamocowana miedzy ta blacha z dwiema srubami a taka guma(sworzniem, przez ktora przechodzi ten pret i na gorze jest przykrecany nakretka ale czy tak ma byc to nie wiem bo ja zalozylem pod tymi dwiema czesciami i dziala wiec prosilbym o rade czy zrobilem dobrze
Tulejka pewnie ma być przy górnej poduszce pod talerzykiem. Chyba.
Zadymił diesel!
no ja mam ja pod poduszka i pod blaszka na takim oringu na tym preci z amora. Czy jesli dobrze Cie rozumiem to powinna byc ta tulejka miedzy tym gumowym a tym blaszanym talerzykiem?
Kolego, czy dobrze zrozumiałem, że wymieniłeś tylko jeden amorek? Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, szczególnie, że wsadziłeś nieoryginalny, więc ma inną charakterystykę. Już nawet tłoczysko ("ten pręt") jest inne, czyli amorek zupełnie inaczej liczony na etapie projektowania. Nie wiem jaka jest charakterystyka sił tłumienia bilsteina i Twojego lewego amorka, ale zaręczam, że są różne. A to nie jest dobre ani dla komfortu ani dla bezpieczeństwa.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126