Tak czytam tutaj i czytam hehe, Z Radiem tekst mistrzowski hehe
Ja mam 2.4JTD, przy resztkach paliwa (czyt, dojeżdzona rezerwa) przy otwieraniu korek pssssssst...
Gdzie szukać tego zapchanego odpowietrzenia ?![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Mam radio Clatronic AR 737, to nie ma zaczepów, bo normlanie zaczepem jest ten plastik z samochodu, ale jako, ze radio jest wieksze to wchodzi na styk bez tego, dlatego wylatuje, nawet reka moge je wyciagac kiedy chce, to było porownanie, ze samochod tracił na mocy.
Co do paliwa, mialem walniety przewód, cos mi podgryzlo, naprawiłem, przy otwieraniu baku spowrotem normalnie syczy, normalnie odpala, nic nie dymi. Wiec cos w tym było, nawet radio wypada, wiec jest ok. Do tego wyczyściłem bak
Mieszkam na samym zadupiu, dookola kilka stawów, pełno pola wilgoc taka, ze po 1metrze jest się mokrym, więc mogłobyc cos na rzeczy, ze zbierała sie tam woda, lub coś tego, bo ostatnimi czasy parkuje pod chmurka, bo z garazu zrobilem maly magazyn, nevermind. W kazdym razie juz wszystko jest ok
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 04-10-2014 o 13:50
Paliwo utrzymuje swoje właściwoście przez około 3 miesiące- w zależności od tego jaki % zawartości bioetanolu (bo ten łączy się niestety z wodą) okres ten może być dłuższy lub krótszy, ale paliwo mieszczące sie w PL normach spełnia parametry minimum 1 miesiąc. Testowaliśmy w firmie.
Alfa lover ;p
Odpowietrzenie zbiornika nie ma nic do odsysania oparów.Zbiornik jest połączony z atmosferą przez korek właśnie.Jest tam zaworek który utrzymuje właściwe ciśnienie.
Chyba nic dziwnego.155 którą kupiłem stała dwa lata.Nie było problemu ani z odpaleniem ani z wjazdem na lawetę.
Dodano po 4 minutes:
Miesiąc od???Bo w zbiornikach gdzie paliwo jest magazynowane a z tamtąd transportowane na stacje paliwo jest magazynowane miesiącami.
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 05-10-2014 o 12:08 Powód: Dodano
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Jak nie ma zaworka w korku(jak np 155)to identycznie działający jest na górze zbiornika.Odsysanie oparów to inna bajka. http://www.forum.alfaholicy.org/145_...ie_baku-2.html 156 ma identyczny korek.
Jak nie ma zaworka w korku(jak np 155)to identycznie działający jest na górze zbiornika.Odsysanie oparów to inna bajka. http://www.forum.alfaholicy.org/145_...ie_baku-2.html 156 ma identyczny korek.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.