A ha to pięknie a może czujnik temperatury?bo na zimnym silniku raczej wypalania dpfa nie ma szans...
Wyslano z Noki 3110![]()
Najpierw kolego zaopatrzyj sie w kabelek sprawdz w fesie lub mesie parametry.temperature.dpfa co ile die wypala lub ile nieudanych prób bylo.a czy czujnik doładowania do wymiany będziesz wiedział.
Wyslano z Noki 3110![]()
Kolego masz na to odpowiedź w innym temacie, w którym byłeś aktywny: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...j_159_a-3.html
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Żaden problem :-) najlepiej ściągnij sobie MESa, odpal symulację połączenia i zobaczysz jakie tam są opcje. A później dobierzesz sobie schemat połączenia juz z autem w oparciu o tę wiedzę
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Taka ciekawostka.
Dziś zauważyłem, że na biegu jałowym wskazówka ciśnienia doładowania jest wychylona o 2-3 mm od pozycji zero (nie było to wypalanie DPF). A że przypadkiem miałem w bagażniku stary overboost i czujnik, więc je po kolei podmieniałem... I okazało się, że winny był czujnik ciśnienia doładowania. Zakupiony 3 miesiące temu, pozmianowy. W dodatku zgubiłem paragon![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10