Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: 166 2.4 JTD Przyszów k. Gliwic

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL

Domyślnie

W tej srebrnej to ta cała faktura bardziej wygląda na wycenę napraw niż na fakture za nie. Jakoś ciężko uwierzyćnze ktośnwkłada w auto 3900 i chce je sprzedać za 5700. Wiem żenidą święta ale takie prezenty się nie zdarzają.
    Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
    Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD :D

Domyślnie

Cytat Napisał rafal0717 Zobacz post
    W tej srebrnej to ta cała faktura bardziej wygląda na wycenę napraw niż na fakture za nie. Jakoś ciężko uwierzyćnze ktośnwkłada w auto 3900 i chce je sprzedać za 5700. Wiem żenidą święta ale takie prezenty się nie zdarzają.

Hehe też tak myślę

A co do tej z Przyszowic ...no niestety wyszło tak jak podejrzewaliśmy panowie od początku choć do końca miałem nadzieje, że mechanicznie będzie sprawna
    Byłem tam dzisiaj z mechanikiem i po otwarciu maski na jałowym biegu było słychać, że jednak nie chodzi całkiem czysto silnik, potem przejażdżka w trakcie, której mój mechanik zapytał czy można na diagnostyke zajechać ale jak już mieliśmy nawracać to stwierdził, że nie trzeba i po powrocie do komisu w sumie wyszło, że :
    - na 90% do wymiany koło pasowe (plus pasek, rolki i nie wiem co jeszcze - nie znam się :/)
    - zawieszenie prawy przód tłucze się ( TŁUCZE dosłownie - nie "stuka puka") - amortyzator albo wahacz/wahacze do wymiany, zresztą bez kanału się nie sprawdzi
    - błotnik z prawej strony prawie sam kit
    Z "detalu" jeszcze do tego radio bez kodu(wiem, ze jeśli odpowiedni model to da się z neta ściągnąć, jak nie to trzeba kombinować) i jechaliśmy z zaparowanymi szybami No i plus to co było wcześniej wymienione.

Podsumowując...za tą cene nie warto, trzeba by przynajmniej 1,5-2tysiaki zainwestować na już(nie w czasie jak to planowałem heh) :| Co innego gdyby cena była w okolicy 2,5k(plus opłaty oczywiście) to może bym się mocno zastanowił...ale dla pozytywnego zakończenia powiem, że dobrze się w niej czułem i miała niezły "but", który ostatni raz czułem w mojej dawnej E34 2.5

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD :D

Domyślnie

Przepraszam za drugi post ale właśnie wróciłem i muszę się pochwalić Byłem oglądać tą srebrną 166'tke...i już stoi u mnie pod domem Auto rzeczywiście miało zawieszenie robione i jest sprawne mechanicznie, trochę pogadałem z właścicielem, jazda próbna(w trakcie której 2razy znoobowałem niemiłosiernie wrzucając 1 zamiast 3 - ale już się do skrzyni przyzwyczajam) i autko poszło za 4800 plus opłaty Także temat do zamknięcia a temat o niej na forum założe jak już ją przerejestruje

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Gratulacje, oby się dobrze sprawowała. Co do biegów zerknij do tego tematu: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...2_4_150km.html