Hej!
Zacznę od tego, że już przebywam na tym forum od kilku miesięcy, ale nie miałem nic sensownego do pokazania (poza wspominką o Punto II 1.9JTD i pytaniam dotyczącymi zakupu)Tak więc tym razem chciałbym pozdrowić wszystkich Alfistów, gdyż sam się nim stałem niedawno, a dokładnie miesiąc temu. Zwlekałem nieco z tym wpisem raz to z braku czasu a dwa po prostu chciałem się przekonać czy zakupiona przeze mnie Bella nie okaże się "bublem"
Kupiłem Alfę Romeo 147 z 2003r. z silnikiem 1.9 JTD 8v (wersja prawdopodobnie Distinctive - tak twierdzą dokumenty, co ciekawe ma fotele z TI z czerwoną nicią, bardzo wygodne - z tyłu na środku dodatkowo półka na napoje) - ale szerzej o aucie w innym poście. Bardzo bałem się samego kupna i wciąż jeszcze mam to uczucie kierowane obawami nawet po tym jak przejechałem nią bez większych problemów ponad 2000 kmMa ona wciąż trochę rzeczy do zrobienia, które nie dają mi tej pewności i spokojnego snu - mechanicy twierdzą bym się nie bał, ale jestem osobą, która lubi mieć wszystko na tip-top - gorzej z portfelem czasem jest tylko
Na pewno wrzucę moją Bellę do działu "Nasze Belle" z opisem, jakąs fotą i ewentualnymi pytaniami i wątpliwościami bo ich mam trochę![]()
A tymczasem - podoba mi się tu, skarbnica wiedzy i masa ciekawych informacji z których korzystam gdy mam czas poczytać forum.
Są tu alfiści z Gliwic? Szukam ludzi z którymi mógłbym porównać wiedzę, swoje obawy i rozwiać wszelkie wątpliwości - zależy mi na tym by się nieco o autku nauczyć, gdyż nie jestem mechanikiem a moja wiedza o autach jest praktycznie zerowa
Pozdrawiam,
Przemas