Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: 166 2.4 JTD Przyszów k. Gliwic

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD :D

Domyślnie 166 2.4 JTD Przyszów k. Gliwic

Podążając za radą założyłem tutaj temat więc...Szanowni użytkownicy ratujcie !
    Sprawa jest taka, że mam na oku 156'ke(skóra, klima itd), którą mam jutro jechać z mechanikiem obejrzeć a tu dzisiaj będąc przejazdem byłem obejrzeć tą 166'tke http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C33833796.html ...i się zakochałem mimo jej wad :

-ciężko się domyka klapa bagażnika (wg sprzedawcy trzeba mocniej domknąć )
    -nie domyka się szyba kierowcy(zatrzymuje się ok. 0,5-1cm od górnej uszczelki) choć na zdjęciach widać, że jest domknięta więc może to nic poważnego
    -coś centralny zaszwankował (może jednorazowa akcja i dlatego nie otwarły się drzwi kierowcy i trzeba było ręcznie od środka otworzyć )
    Z wad estetycznych (mi akurat nie przeszkadzających) zauważyłem rozerwane siedzenie kierowcy z lewej strony i zerwaną częściowo skóre na drzwiach kierowcy.

Na plus należy policzyć to, że odpaliła od strzała i silnik pracował równo
    I teraz pytania do was :
    1. Jaki byłby orientacyjny koszt naprawy w/w usterek ?
    2. Samochód do opłat więc ile by wyniosły ?
    I najważniejsze...
    3. Czy warto gdyby się okazała sprawna mechanicznie ?
    Nie ma problemu, żeby podjechać ją obejrzeć z mechanikiem w zależności od odpowiedzi na w/w pytania a że w tej 166'tce się zakochałem(a 156'tka jak dla mnie blaknie przy niej) to licze na szczere odpowiedzi i ew. sprowadzenie na ziemie

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Co do klapy to byc moze trzeba ja wyregulowac na takich grzybkach gumowych odbojnikach. Szyba to zapewne uszkodzony mechanizm podnoszenia- wytarta zebatka. Generalnie to drobnostki. Jedyna opcja to wymiana na nowy uzywany.
    Widziales kierownice? ona ma odcieta czesc skory.
    Za te pieniadze nie kupisz sprawnej 166 i to jeszcze od handlarza. Ryzykowna gra. Niestety nikt Ci nie powie czy warta uwagi czy nie. Musisz sam zdecydowac. Ale kierownica to wrecz masakra. Normalny czlowiek jakby mu skora sie przetarla na kieronicy to by ja zmienil na uzywke. Po takich drobiazgach szybko poznasz kim byl poprzedni wlasciciel.
    [C

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

No i nie widziałem jeszcze 166 z oryginalnym przebiegiem 220000km, która miałaby przetarty skórzany fotel i kierownicę (takie rzeczy w alfach dzieją się raczej w okolicach 400-500 tysięcy). No i dodatkowo ogłoszenie już trochę wisi na otomoto. Co do rejestracji to cała procedura będzie kosztować ok 1600-1700 zł.

Auto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi i szczerość :-) Zdaje sobie sprawe, że nie kupie za tą cene w pełni sprawnej dlatego mam zamiar zobaczyć ją z mechanikiem czy mechanicznie jest sprawna bo te usterki mogę naprawić z czasem i raczej niewielkim kosztem? :-) Co do wyglądu wnętrza... potwierdza tylko moje zdanie, że Włosi to fleje i nie dbają o auta :-( W każdym razie dam znać co i jak kiedy obluka ją mechanik.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

stan tej alfy woła o pomstędo nieba. Skarbonka bez dna. Te usterki które wymieniłes to jest nic . Zawias w 166 jest drogi i delikatny ( tył ) środek jest paskudny. Ktos o te auto w ogóle nie dbał. Ja bym sie nie pchał w taki interes.

Auto

Domyślnie

Wiele jest racji w tym co piszesz, na jej usprawiedliwienie powiem tylko, że w rzeczywistości wygląda lepiej niż na tych zdjęciach
    Co do skarbonek to wcześniej miałem Bawarke E34 z 2.5litrowym benzyniakiem więc wiem coś o tym Ale i tak kochałem te auto do tego stopnia, że jak mi silnik padł(zerwany pasek rozrządu) to władowałem w nią 1,5tysia żeby ten silnik wyremontować A po za tym...podobno Alfe kupuje się sercem a nie rozumem ?

I tak już kończąc OT, chyba należe do ludzi wyznających zasade, że lepiej kupić troche taniej auto i w nie zainwestować i wiedzieć co się ma niż kupić gotowca a potem płakać

Auto

Domyślnie

Jako, że tą alfe po zobaczeniu na żywo wybiła mi z głowy moja lepsza połówka(zagroziła, że sam nią będę jeździł bo ona do takiej nie wsiądzie i będzie autobusami jeździć ) rozglądałem się w mojej okolicy za inną. Więc, żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj co sądzicie o tej 166 :
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-spr...C35014843.html
    Wygląda o wiele lepiej choć nie jest podany przebieg No i trochę dziwne, że ktoś ją odremontował a teraz sprzedaje...Zastanawia mnie też fakt, że ktoś ją zrobił "pod siebie" a nawet jej nie przerejestrował na nasze blachy.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Widac ze jest zmęczona. To juz ta pierwsza lepiej wyglądała. Swoja droga za 5 tysiecy to Ty sprawnej 166 nie kupisz. Uświadopm sobie , że cudów nie ma , a Ty celujesz w auta które były kupione na zachodzie za 100euro i przywiezione na handel po taniosci do PL. Wg mnie to juz ta pierwsza lepiej wyglądała. Chces zsie cieszyc 166 to szukaj od kogos kto tym autem troche w pl pojezdzil i wyprowadzil ja na prosta. ale cena bedzie wieksza.
    [C

Auto

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź Oczywiście jestem świadom tego, że za taką kase "perełki" nie kupie Sprawa wygląda tak, że szukam auta, którym bym się nacieszył i dobrze w nim czuł robiąc nie więcej niż 10-12tys. km rocznie(czyli więcej by "wyglądała" niż jeździła ) i które bym z czasem wyprowadził na prostą jak to ładnie ująłeś A że 166'tka mi się najbardziej podoba z okolic swojego rocznika i póki co budżet ograniczony dlatego szukam w takiej cenie właśnie z zamiarem stopniowego zainwestowania w nią w miarę upływu czasu Oczywiście wtedy może wyjść na to, że w sumie wydam na nią tyle za ile miałbym teraz kupić droższą i w lepszym stanie ale z drugiej strony będzie więcej warta przy ewentualnej odsprzedaży

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Ta srebrna wydaje się być całkiem całkiem, zwłaszcza, że ma zrobioną turbinę i część zawiechy : )