Czytałem ten temat, m. in. stąd wymiana przepływomierza. Nic to jednak nie dało po za zniknięciem błędów p0100 i p0564 ( przepływomierz co prawda używany, ale ze sprawnego auta a objawy te same)
Gdzieś ktoś pisał, że może akumulator jest problemem, podmieniłem na co prawda z mniejszym prądem rozruchowym, ale nowiutki i objawy te same i wciąż błędy P1173, P1176 i P0505. Przeprowadzone adaptacje przez Multiecuscan nic nie dały, wciąż to samo. Czasem schodzi na prawidłowe obroty,gdzie lekko szarpie, a czasem trzyma pod 1 tys. od 1,5 tys. obrotów obroty wolno spadają. Wszystko wskazuje na złą mieszankę paliwowo powietrzną na biegu jałowym. Może przepustnica jest uszkodzona?
Odłączony akumulator, wskazówka od temp na dole, podłączyłem aku, odpaliłem rozgrzał się do 90 i nic. Wciąż lekko szarpie od 1,5 tys wolno opadają obroty.Ehhh kochane JTS-y... Odepnij akumulator na 10 minut. Podłącz i odpal auto. Nie dotykaj gazu, daj mu osiągnąć temperaturę roboczą ok, 80 stopni. To powinno wyregulować na nowo parametry kompa.
Coś jeszcze mi pozostaje? Myślę o przeczyszczeniu układu dolotowego jeszcze raz, ewentualnej wymianie przepustnicy. Gdy to nie pomoże to co pozostaje? Uszkodzony komputer?