Dokładnie, wiec licz mniej więcej tyle co za wymianę rozrządu(zależy ile u Ciebie sobie liczą za tą usługę) + nowy pasek
Ceny czujnika nie pamiętam coś mi tam świta że około 250 zł zapłaciłem
A jaki Ci błąd pokazuje ??
czujnik mam używany w domu jak byś chciał ,kupiłem go do mojej ale zdązyłem ją sprzedać jest uzywany stanu jego nie znam. jak juz zwalisz pasek to najlepiej cały kpl rozrząd zrobić . nie ma sensu samego paska za chwile szlak trafi pompę albo rolki i będziesz sobie sam pluł w twarz.
Zależy kiedy wymieniał rozrząd, mój miał przejechane około 15k wiec bez sensu było go wymieniać dlatego tylko nowy pasek był założony
Rozrząd będe robił na dniach, w ciemno walę,że to położenie obrotów bo objawy pasują, nie mam ELMa a na Viakenie nie łaczy mi sie z ECU ;/ Za komplet rozrzadu INY dałem 350, więc widzę,że ten czujnik się ceni.. No nic mam nadzieje,że to będzie położenia wału,po sprawdzeniu na elmie mam zamiar się przekonać,że nie będzie żadnego błędu. Dzięki za pomoc :-)
no to co innego jak wiedziałeś co i jak , ale jak nie wiesz nie masz pewności itp to nie ma sensu jak wszytko masz rozebrane i mechanik policzy za to jak za wymianę rozrządu, a do 8v ten rozrząd cudów nie kosztuje czujnik nowy ok 250 a rozrząd kpl firmowy z 350zł ? wiec jaki sens oszczędzać na samym pasku .
przed wymianą rozrządu jedź na porządną diagnostykę zapłacisz to 50-70zł a będziesz miał pewnosć , mechanik zrobi Ci rozrząd zaplacisz za wymianę pewnie z 200-250zł jak się okaże ze to czujnik wałka zapłacisz jeszcze raz 200-250 jest sens ?
Ostatnio edytowane przez Michał 12 ; 29-12-2014 o 22:35
Taki jest plan, wymiana czujnika wału, testowanie tydzien czasu czy się poprawi w ciągu tygodnia zorganizuje elma podpięcie i szukanie co i jak :-) Rozrząd robie sam, ogólnie staram się większość rzeczy robić samemu, warunki jakieś tam mam,narzędzia też więc jak sam zrobie to wiem,że będzie zrobione (lub nie :-)
jak potrzebujesz czujnik wałka rozrządu to mam na zbyciu u mnie w 16v jest juz inny. Tylko nie mam pojęcia jaki jest jego stan sprzedajacy zapewniał ze jest dobry w 100%.
Ale Elm 327 z Fes też nie do końca mówi prawdę myli czujniki czasem wiem bo mam.
60816553 to czujnik z przewodem
0281002474 będzie dobry
http://autosklep24.pl/pl/p/Czujnik-G...-2,4-JTD/14515
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368