W skrzynce bezpieczników z lewej strony kierownicy.
Panowie to teraz wali się już wszystko. Jak go kupiłem to palila mi się zawsze kontrolka marchewka poprzedni właściciel powiedział, ze nie usuneli mu z komputer tylko, bo zadnych obiawów nie było. Dzisiaj próbujać zobaczyć czy może code znikło, to nie pali się nawet na 1 sekunde marchewka oraz kontrolka od swiec zarowych, ale code dalej pokazuje.
O tak samochód na chodzie, ostanio jak nim wracałem jechałem polną droga i były duże dziury, jak go zgasiłem to juz palila się kontrolka code. Dla tych którzy mają problem polecam sprawdzić jeszcze pod nogami pasazera mamy taka puszke, i tam mi się jedna kostka rozłączyła, przyjechał mechanika poszperał, tam i docisnął kostke i samochód chodzi.![]()
Dzięki wszystkim za rady temat można zamknąć, i polecam sprawdzić to miejsce każdemu kto ma problem z code.
Witam serdecznie nie dawno nabylem Alfe Crosswagon w sumie nie jest to moja pierwsza Alfa więc temat jest mi znany z tym Alfa Code. Ostatnio mialem przypadek taki ze auto stało mi 3 dni. Następnie gdy chcialem odpalić zapaliła mi sie kontrolka Code oczywiscie probowalem odlączyć akumulator przeczyściłem antene od immo przy stacyjce i na koncu styków, nic nie pomogło. W końcu wziąłem sie za przeczyszczenie przekażnikow przy akumulatorze ten odpowiedzialny za pompe paliwa i po próbie ponownego odpalenia samochodu w ogóle nie zapala mi sie teraz Alfa Code oczywiście silnik nie zapala kreci tylko. Ktoś coś proponuje ? bo nie mam opcji zmierzylem napiecie akumulatora troche spadło poniżej 12 volt ale czy to ma wpływ az tak na Alfa Code z góry dziekuje za pomoc