Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Świeci się kontrolka Immo CODE

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 156

Domyślnie

Cytat Napisał tomon Zobacz post
    Nie wiemy co w nim jest. Był szwagier, kiedyś tez w swojej alfie mial problem i go rozwiązał, był u mnie i nic.

Oriętuje się gdzie można wyłączyć alarm tym specjalnym kluczem, bo elekrytk mówil, ze moze to mi pomoc.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

W skrzynce bezpieczników z lewej strony kierownicy.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 156

Domyślnie

Panowie to teraz wali się już wszystko. Jak go kupiłem to palila mi się zawsze kontrolka marchewka poprzedni właściciel powiedział, ze nie usuneli mu z komputer tylko, bo zadnych obiawów nie było. Dzisiaj próbujać zobaczyć czy może code znikło, to nie pali się nawet na 1 sekunde marchewka oraz kontrolka od swiec zarowych, ale code dalej pokazuje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar darcio
    Auto
    alfa romeo 156 2,5l 24v 190km/98r

Domyślnie

Cytat Napisał tomon Zobacz post
    panowie to teraz wali się już wszystko. Jak go kupiłem to palila mi się zawsze kontrolka marchewka poprzedni właściciel powiedział, ze nie usuneli mu z komputer tylko, bo zadnych obiawów nie było. Dzisiaj próbujać zobaczyć czy może code znikło, to nie pali się nawet na 1 sekunde marchewka oraz kontrolka od swiec zarowych, ale code dalej pokazuje.
    a może kluczyk przeczyścić to pomoże?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 156

Domyślnie

O tak samochód na chodzie, ostanio jak nim wracałem jechałem polną droga i były duże dziury, jak go zgasiłem to juz palila się kontrolka code. Dla tych którzy mają problem polecam sprawdzić jeszcze pod nogami pasazera mamy taka puszke, i tam mi się jedna kostka rozłączyła, przyjechał mechanika poszperał, tam i docisnął kostke i samochód chodzi.

Dzięki wszystkim za rady temat można zamknąć, i polecam sprawdzić to miejsce każdemu kto ma problem z code.

Użytkownik Embrion Avatar Sportivo
    Auto
    Alfa Romeo 156 Crosswagon

Domyślnie

Witam serdecznie nie dawno nabylem Alfe Crosswagon w sumie nie jest to moja pierwsza Alfa więc temat jest mi znany z tym Alfa Code. Ostatnio mialem przypadek taki ze auto stało mi 3 dni. Następnie gdy chcialem odpalić zapaliła mi sie kontrolka Code oczywiscie probowalem odlączyć akumulator przeczyściłem antene od immo przy stacyjce i na koncu styków, nic nie pomogło. W końcu wziąłem sie za przeczyszczenie przekażnikow przy akumulatorze ten odpowiedzialny za pompe paliwa i po próbie ponownego odpalenia samochodu w ogóle nie zapala mi sie teraz Alfa Code oczywiście silnik nie zapala kreci tylko. Ktoś coś proponuje ? bo nie mam opcji zmierzylem napiecie akumulatora troche spadło poniżej 12 volt ale czy to ma wpływ az tak na Alfa Code z góry dziekuje za pomoc