Stanlizak, wierzę w chęć Twojej pomocy, proszę więc przeczytaj cały topic - silnik rejestruje błąd, jego numer podałem i podałem wyjasnienie. I w tym właśnie rzecz, że nie jest to do końca jasne ;D
Ah, skoro to nie lampka na wybieraku (D) to mam inną tezę.
Przychodzi mi do głowy takie wytłumaczenie: Komputer silnika zarejestrował błąd, który zapewne mówi: "uwaga uwaga, Jest Błąd. Błąd to P1702, czyli zapaliła się kontrolka skrzyni biegów. Tyle wiem - resztę drogi kierowco sprawdź podłączając się do skrzyni biegów."
Niestety, nie za bardzo umiem podłączyć się do skrzyni biegów.
Skrzynia biegów w ogóle nie zwraca błędów (mówię o kontrolce pod zegarami), pracuje dobrze.
Ostatnio padł mi akumulator i niewykluczone, że to właśnie wtedy pojawiła się ta kontrolka skrzyni biegów. Niestety - błędu nie umiem wykasować, cały czas jest w pamięci komputera silnika. Zapewne nie umiem albo moje oprgoramowanie nie daje rady go skasować. Podkreślam, że skrzynia nie zapala kontrolki, ale kontrolka działa po wciśnięciu "check".
Mam więc kilka pytań do doświadczonych alfistów, stanlizak Ty widzę jesteś obeznany w temacie, więc pewnie szybko mi dasz podpowiedź

.
Gdy komputer silnika wyświetla kontrolkę "check engine", podpinacie się do niego przez obd2. Odczytujecie numer błędu (na zapalonym zapłonie "MAR" / na uruchomionym silniku). Kasujecie błędy - jak to robicie? Ja robię to na włączonym zapłonie (normalne). W programie serwisowym wtedy znika błąd, jednak kontrolka check engine nie gasnie. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu błąd jest dalej w pamięci komputera. Zgaduję, że usuwanie tego błędu z pamięci kończy się niepowodzeniem?
Drugie pytanie: W jaki sposób łączycie się ze skrzynią biegów? mam niebieski kabel VAG KKL. W jakiej pozycji powinienem ustawić selektor na kablu? Oczywiście może głupie pytanie, jednak czy ze skrzynią biegów łączę się tym samym gniazdem co z silnikiem (obd2 pod kierownicą), czy jest jakieś inne gniazdo do skrzyni?
Zastanawia mnie też zmiana zachowania tej kontrolki (teraz świeci od razu po uruchomieniu, i gaśnie po wciśnięciu hamulca). W międzyczasie pojawił się jednorazowy błąd potencjometru pedału przyspieszenia i od tej pory zmieniło się zachowanie kontrolki, jednak numer błędu (P1702) nie uległ zmianie).