Raczej nie mam ASR, mam wersję 1,6 TS 105km progression z 2006r. A tak z ciekawości, jak się go wyłącza?
no to raczej masz asr, przycisk przy ręcznym??
Jeśli masz ASR to przy gwałtownym ruszania miga ikonka informująca o utracie przyczepności. Wyłącznik możesz mieć poniżej lekarka dźwigni zmiany biegów lub na lewo i poniżej zegarów jeśli dobrze pamiętam.
Pozdrawiam Łukasz
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Artykuł z 2005r.- "Wprowadza liczne nowości z zakresu mechaniki i wyposażenia, jak błyskotliwy silnik 1.9 JTD 16v Multijet o mocy 150 KM, nowe zawieszenie Comfort oraz najbardziej zaawansowane układy zapewniające bezpieczeństwo: od VDC i ASR, przez ABS z EBD, aż po kurtyny powietrzne. Nowa Alfa 147 jest w sprzedaży na rynku polskim od 19 lutego br.", a tu link do całości: http://www.alfaromeopress.pl/press/article/33
w przedlifcie ASR- nie było tylko w omawianej wersji 1.6 105KM
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 16-01-2015 o 14:19
To nie jest auto do szaleństw. Aczkolwiek moja problemów nie ma. Coś przemieli ale dymu z opon to nie będzie.
Wrzuć wsteke potem jedynke reczny i ogień. Oczywiście żartuje.
Wysłane z mojego LG-P875
Alfa Romeo 156 SW 1.8 TS - była
Alfa Romeo 156 Berlina 1.9 JTD - była
Alfa Romeo 147 teoria 1.6 ECO, praktyka 1.8 1?? KM - jest
Ludzie mają takie pomysły...
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Co prawda mam 2.0, ale jak szybko zbieram się spod świateł to po zapięciu 2 jeszcze stracę na chwilę przyczepność ^^
Moje 147 powodów do szczęścia
Takie przytrzymanie do 4-5tys. obrotów daje radea tak swoją drogą, nie widzę u siebie tego wyłącznika ASRu, pod ręcznym raczej nie ma nic
Bo pewnie go nie masz w wersji 105KM go nie było, no chyba że po lifcie ale nic mi o tym nie wiadomo.