Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Oryginalne lampy a zamiana na Xenony

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Wstaw soczewkę pod H1/H7

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1.9 jtdm 2004 r

Domyślnie

A jaki się wiąże z tym koszt

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Zajrzyj do Bazaru, dział usługi.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    CZłuchów
    Auto
    Alfa 147 i 156 Lift

Domyślnie

W gre wchodza tylko lampy orginalne,zaufaj mi bo handlowałem lampami na giełdzie w Poznaniu.Bi-xenon kolego,niestety nie spotkałem się z orginalnym w alfie 156 lift i nie ma co tam przerabiać i zamieniać bo trzeba by było zamieniać soczewke od nie wiem czego żeby się zmieściła a lampa jest bardzo waska co by dawało brak regulacji i ustawienia lampi byś miał jedno oko na maroko a drugie na kaukaz :0 taki żarcik.A mam tez 156 liftowa i oryginalne xenonki świeca rewelacyjnie.Pozdro

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Cytat Napisał Klochu Zobacz post
    Bi-xenon kolego,niestety nie spotkałem się z orginalnym w alfie 156 lift i nie ma co tam przerabiać i zamieniać bo trzeba by było zamieniać soczewke od nie wiem czego żeby się zmieściła a lampa jest bardzo waska co by dawało brak regulacji i ustawienia lampi byś miał jedno oko na maroko a drugie na kaukaz
    No to mało widziałeś, popatrz w bazarze u Oskara albo Proxima
    -Skąd masz topór?
    -Królowa elfów mi dała!
    -Czad... a topór skąd masz?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 LIFT

Domyślnie

CHŁOPAKI! mam wersję poliftową, mam przerobiane zwykle reflektory na soczewki, mam zestaw HID xenon ( nie bijcie proszę )
    dziwne jest to, że reflektory jeszcze się poziomuja( ktoś widocznie znał się na tym ), jedynym mankamentem (jak je ostatnio otwarłem -> czyściłem odbłyśniki ) ponadto stelarz reflektora nie był naruszony mechanicznie ), gwintem od żarówki od strony świateł, a co za tym idzie jedynie co wchodzi do soczewki do żarnik/palnik od H1 i musiał być ostro zpiłowany by został umieszczony idealnie do odbłyśnika. zmierzam do tego, że po tym co widziałem u siebie trzeba po prostu kupić soczewki i zastanowić się nad tym jak je zamontować w reflektorze, jak dobrze pokombinujesz to wszystko się da;p efekt jest nieziemski w porównaniu do zwykłych lamp halogenowych.
    postaram się wrzucic zdjęcia z rozbiórki reflektora ( bo robiłem parę )
    wiem, że jest to nie legalne, aczkolwiek po znajomości to i przegląd się da załatwić, wiem również, że podczas kontroli policyjnej mogą mi zatrzymać dowód, ale i na to jest rozwiązanie wystarczy wyciąć w zderzaku otwory na spryskiwacze, a podczas kontroli tłumaczyć się, że silniczek sie zepsuł itp ( choć jest to ryzykowne - nie ukrywam ) miałem już kilka kontrol policyjncyh i jak narazie nikt nie zwracał na to uwagi ( może dlatego, że mam dobrze wyregulowane światła i nie oślepiają innych kierowców - nie wiem zgaduję. )

znalazłem Ci coś tego typu:
    byś musiał się dowiedzieć odnośnie regulacji
    http://allegro.pl/listing/listing.ph...isqm-3-mt-0113
    Ostatnio edytowane przez ireqq ; 19-02-2015 o 15:28 Powód: dodatkowa uwaga