Czy któryś z szanownych kolegów, który posiada oryginalne xenony może mi podać wymiary dźwigienek przy czujnikach przy przednim i tylnym wahaczu.
Czy któryś z szanownych kolegów, który posiada oryginalne xenony może mi podać wymiary dźwigienek przy czujnikach przy przednim i tylnym wahaczu.
Napisz do kolegi M.A.R.I.O on ma na sprzedaż oryginalne xenony,może on coś będzie wiedział? Napisz też do jakiej Alfy,można się domyśleć, że do Twojej, ale pewności nie ma.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Tak do mojej, bo założyłem oryginały tylko cały czas mnie kusi samopoziomowanie. dzięki za podpowiedź
Do przodu są dostępne w serwisach, ale tylny wieszak pozycjometra jest dostępny tylko jako komplet z tylnym drążkiem stabilizatora i tu będziesz miał problem. Ale jeśli masz znajomych w jakimś serwisie Alfy to można obejść ten problem, ponieważ cena tylnego drążka stabilizatora z tym wieszakiem i bez tego wieszaka jest taka sama to jeśli się trafi klient, który będzie wymieniał ten drążek, niech koledzy zamówią ten z wieszakiem i go odetną, tobie pozostanie tylko go przyspawać, klient i tak by go wykorzystywał, a drążek nadal będzie nowy (bo klientowi głównie chodzi o simerbloki w komplecie z drążkiem które wyciszą tylne zawieszenie).
mam możliwości warsztatowe żeby sobie coś takiego dorobić tylko musze znać wymiary tej dźwigni bo wiem że do np bmw są takie same tylko że tam występują pod innym numerem i chce dobrać. i jakbyś mógł kolego zrobić zdjęcia bo domyślam się że masz coś takiego u siebie to będe już o krok dalej.
Prześlij mi swój adres email na moją skrzynkę to wyślę Ci fotkę, Moja to :alfa16v@poczta.onet.pl
już wysłałem ci a jesteś w stanie odczytać jakiś numer z tego potencjometru
Oj tego to nie spisywałem, ale na nim nie było jakiegoś numeru katalogowego tylko raczej nr seryjny i data produkcji, w każdym razie napewno nie było numeru katalogowego, bo odróżnić przedni od tylnego można tylko po wyglądzie ramienia. Wyślę Ci wszystko co przerabiałem w tym temacie, jeśli byś poszukał to już dawałem to na forum. W opisach gdzie napisałem, że "zmieniłem kolor przewodu z takiego na taki" to tyczy tylko mojego egzemplarza.
---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
Poszło
może kiedyś to czytałem ale dopiero teraz mam możliwość podmienienia tych czujników z bmw i dlatego chce spróbować bo do alfy nigdzie nie moge znaleźć a na orginały to jakoś nie mam chęci
Dlatego przedni sobie odpuściłem i zastąpiem go potencjometrem. Wszystko poprawnie działa od 2009 r. i jestem zadowolony.