taaa ....i do 21 tak spoko z 8 dołoży))
Trochę mnie śmieszą takie posty... Z góry przepraszam, jeżeli Cię uraziłem, nie miałem takiego zamiaru. Czy uważacie, że za auto z około 2006 roku powinno się dać 29-30 tys? Biorąc pod uwagę szybką stratę na wartości alf i ceny innych samochodów z podobnych roczników (które aż tak nie tracą na wartości a są też po około 22 tys i nie są to najtańsze oferty) to cena 22-23 tys za alfę z +/- 2006 roku wydaje mi się odpowiednia. Oczywiście, zgadzam się, ze 159 z ogłoszeń poniżej 20 tys, o które często padają pytania na forum, to bardzo duże ryzyko i raczej wdepnięcie na minę, ale już nie przesadzajmy, bo zaraz wyjdzie ze po 159 z 2006/2007 bez 35 tys nie podchodź... Ostatnio u Tomka_krk była sw kombi za 24 tys z 2008r i wydaje mi się, że było to chyba całkiem senswone autko. Co prawda coś musiało być do roboty zapewne, bo za taką kasę to bym raczej celował w 2007-2006. Jeżeli się mylę w powyższych wypocinach, proszę mnie wyprowadzić z błędu![]()
To nie tak do końca
uwazaj na auta od handlarzy, tańsze od średnich cen za dane roczniki ceny
159 ogólnie trzymają cenę, wiem, bo sam sie przymierzam
poniżej 20 albo w okolicy 20 tysięcy radzę unikać, obejrzałem ze trzy takie, zapomnij pan, powiedział szef mojego warsztatu, gdzie robię auta od lat
moja rada: nie napalaj sie na cenę: obejrzyj auto pod kątem faktycznego stanu technicznego.