Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: AR 147 jtd 140KM kopci na biało... Kupować ??? HELP !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Damiano
    Mieszka w
    Rzeszów/Bieszczady
    Auto
    AR 147 JTD 16V 140KM

Domyślnie AR 147 jtd 140KM kopci na biało... Kupować ??? HELP !!!

Witam

Mam zamiar zakupić alfę 147 z 2003 roku. Autko ma silnik 1.9 jtd 140 KM, przebieg 120 tys sprowadzone prosto z Włoch

Autko po przywiezieniu miało wymieniany termostat, oleje i filtry oraz czyszczony kolektor, po odpaleniu wszystko było ok, silnik ładnie równo pracuje... Po krótkiej przejażdżce gdy silnik zagrzał się do 90 stopni i po wypróbowaniu jej mocy (a idzie do przodu jak przecinak hehe) alfa zaczęła okropnie kopcić białym lub szarym dymem... (do okoła nas było biało hehe)

I tu mam pytanie do alfaholików, mechanik który to auto sprzedaje twierdzi że to normalne po czyszczeniu kolektora i wymianie oleju i twierdzi że to ustąpi po przepaleniu autka na dłuższej trasie.

Pomóżcie bo strasznie się napaliłem na autko, jest po prostu piękne a nie chcę się w coś wkopać

co może być przyczyną takiego kopcenia, dodam tylko że po przejażdżce gdy chwilę pochodziła na zapoalonym silniku dymienie się troszeczkę zmieniło i już tak strasznie nie było.

Pozdrawiam i prosiłbym o jakieś rady, w poniedziałek jadę jeszcze raz obejrzeć samochód (mam nadzieję że nie będzie już dymiła)

Bardzo proszę o odpowiedź

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Kolego, tak ci radze:
    1. Nie napalaj się i przeczytaj to z 50 razy
    2. przebieg 120 tyś, hmm cud miód malina, pewnie jeszcze z Watykanu i jeździł nią kardynał... ale proponuję ci weź numer Vin i poproś kogoś z forum (znajdziesz w wyszukiwarce na forum) żeby ten Vin prześwietlili
    3. mechanik wciska ci kit, a jesli nie ,to powiedz mu , że przyjedziesz jak będzie już ,,wypalona na dłuższej trasie''
    4. te dymienie oznacza kłopoty, sprawdziłeś chociaż płyn, korek silnika ?
    5. weź kogoś doświadczonego do oględzin, lub poproś kogoś z forum o pomoc w oględzinach, bo widzę, że masz problem z odróżnieniem białego dymu od szarego/ciemnego, to mogą być dwa różne problemy
    6. podaj chociaż linka do ogłoszenia, to ludzie z forum może coś ci już podpowiedzą po samych fotkach
    7. przeczytaj jeszcze raz pkt. 1

Powodzenia w szukaniu

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V, Opel signum 1.9 180 km, honda vfr 800

Domyślnie

Witam jeśli kolego szukasz fajnego egzemplarza ja właśnie sprzedaje swoją jest 100 % bezwypadkowa oraz serwisowana z udokumentowanym przebiegiem.
    popatrz w dziale sprzedam auto
    Pozdrawiam