jakie są objawy zużytego sprzęgła a jaki 2-masó
jakie są objawy zużytego sprzęgła a jaki 2-masó
zużyte sprzęgło - dodajesz gazu i się ślizga (najczęściej: wzrastają obroty, prędkość nie, potem obroty spadają i dopiero idzie prędkość), do tego ciężko chodzi pedał ale to nie jest wyznacznik.
Objawy zużytej dwumasy: metaliczne stuki na niskich obrotach (np. dodajesz gazu, puszczasz, przy spadku obrotów usłyszysz takie metaliczne stuki właśnie), najlepiej rozpędź się do ok. 40-50 km/h, wrzuć 5-6 bieg tak by utrzymywać silnik na możliwie najniższych obrotach żeby nie zgasł i wtedy usłyszysz takie miarowe stuki jak otworzysz okno.
Co do wymiany samego sprzęgła - ja bym się w to nie bawił, wymiana jest droga, niedługo potem będziesz płacił ponownie za wymianę dwumasy, a w najgorszym wypadku luźna dwumasa zajedzie Ci nowe sprzęgło. Dodatkowo, poprawcie mnie jeśli się mylę, nowe sprzęgło może przyspieszyć śmierć starej dwumasy.
Ostatnio edytowane przez khad ; 17-03-2015 o 18:12
Jest pare teori jedni gadają ze kpl sie zmienia inni ze dwumasa dobra to mozna zostawic,ja mam podobno samo sprzegło zmienione tylko 11 tys jak gt km narobiło i cisza
khad ma racje...lepiej wymienić już wszystko. Po co robić coś 2x ? Oczywiście możesz zostawić stary dwumas ale on też kiedyś pewnie padnie i będziesz płacił za wymiane drugi raz (w najlepszym wypadku) A tak będziesz miał święty spokój![]()
no tak odrazu i juz ale koledze o kase chwilowo chodzi
Ja wymieniłem w swojej 156 1.9 jtd 16v samo sprzęgło. Dwumasa nie dawała żadnych oznak zużycia, sprawdzałem na kilka sposobów. Od tamtej pory przejechałem ponad 30tys kilometrów i nadal bez jakichkolwiek zarzutów, tyle że dbam o dwumase, unikam niskich obrotów itp. Jeżeli będę jeszcze wymieniał sprzęgło zanim zmienię auto na nowsza wloszke to wtedy kupie tez i dwumase.
unikanie niskich obrotów, tzn. jakich? Poniżej 1500?
Tak, 1500 to absolutnie najniższa granicą obrotów jakich używam,przy spokojnej jeździe. Nie daje gazu w podłogę mając te 1500, od tego są wyższe obroty
zakres od 1000 do 4500 masz po to, żeby go używać przecież.
Chcesz to używaj, jazda z tak niskimi obrotami to nie jazda, Pozatym ktoś rozgarniety dostrzeże ze poniżej 1500 to mordęka dla silnika