ja mam ten sam rok 132 tyś obecnie
ja mam ten sam rok 132 tyś obecnie
A ja mam 137 tyś i odometr który pokazuje głupoty i który zaczął liczyć kilometry od chwili chiptuningu.
Do tych co mają przebieg 130tkm i młode auta: czy sprzedalibyście wasze belle za śmieszną cenę czy wołalibyście więcej? *
Bo jakoś dużo tych tanich alf z "małymi przebiegami"...
* - pytanie retoryczne
U mnie znajomy kupil w ASO FIAT nowe auto, stary zostawił w rozliczeniu za jakies grosze w komisie ASO z przebiegiem 240tyś. Znajomy, tego znajomego kupił to auto, które on zostawił w rozliczeniu w cenie 6x wyższej z przebiegiem 80tys, odpicowanego, wyczyszczonego i bez rdzy na progach, oczywiście nie wiedząc kogo to auto.
Spotkali się oni po czasie i znajomy poznał, że to jego auto, z biegu pokazał charakterystyczne przetarcia czy coś, nawet w silniku podkładki, które sam montował itd. Nie wiem jak to się skończyło, ale obydwoje poszli do fiata i nie pamietam dokladnie, ale ten co kupil przekrecone auto, zeby "siedzial cicho" dostał kilka lat darmowego serwisu... Więc kiepsko.
Co do odometru w komputerze, przebieg może sie różnic o iles tam %, u mnie np. na liczniku juz jest 190, a na odometrze 183 chyba. Data programowania musi byc zgodna z data produkcji, a liczba przeprogramowań musi wynosic 0. Jak nie, to ktoś tam grzebał i na pewno nie w dobrej intencji.
I tutaj się mylisz kolego, jeżeli ktoś robił sobie czipa to wtedy automatycznie ilość programowań będzie większa niz 1 tak samo data programowania u mnie po czipie zmieniła się na 01.01.2000 i odometr ześwirował i liczy kilometry od momentu czipa czyli teraz jego wartość wynosi ok 16 tyś km, przy czym przebieg wynosi 137 tyś (przedtem przebieg i odometr w miarę się pokrywały). No i teraz mimo że auto wygląda jak nowe, każdy przyszły kupujący przywali się do tego że wskazania odemetru się nie pokrywają..., dodatkowo miałem malowaną klapę i prawy błotnik więc to już w ogóle kaplica przy sprzedaży![]()