Na liczniku mam 159 z haczkiem po podpięciu pokazuje taką samą wartość ale co oznacza stan licznika przy ostatnim programowaniu?? tam pokazuje mi ponad 240tyś?? czy mam cofnięty licznik ?? Sprawdzany WOW'em z Wurtha
Na liczniku mam 159 z haczkiem po podpięciu pokazuje taką samą wartość ale co oznacza stan licznika przy ostatnim programowaniu?? tam pokazuje mi ponad 240tyś?? czy mam cofnięty licznik ?? Sprawdzany WOW'em z Wurtha
Skoro teraz masz 159 tys a przy ostatnim programowaniu pokazuje 240tys to raczej nie pokazuje obecnie prawidłowego.
Czyżby standardowo ktoś zdjął 100tys? Pokazuje datę ostatniego programowania?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
auto z 2005r i jeszcze diesel najechane 150 tysno przeciez to smieszne. Wiadomo że licznik kręcony. Polacy się tak nauczyli ze jak powyzej 200 tys na liczniku to już za dużo
Te książki które można kupić i wypełnić to słaba gwarancja przebiegu.
Widze ze sami mądrzy na tym forum ale pomoc taka że w buty można ją wsadzić. Nikt nie odpowiedział mi na moje pytanie co znaczy: przebieg po ostatnim programowaniu ??? Nie jestem mechanikiem i zresstą tłumaczenia z wowa są bardzo słabe sam mechanik nie był pewny co to za wartość jak to trzeba rozumieć. Nawet jak ma 300 tys to mnie to nieprzeszkadza bo silnik i zawieszenie są w super stanie ale Ciekawy jestem bo sprawdzałem auto po vinie w salonie i przebieg sie wydawał autentyczny
niestety nie mam tzn możliwe że nie zauważyłem jestem umówiony z mechaniorem na koniec marca to lukne na to jeszcze raz.
W sumie teraz to nie pamiętam dokładnie jak to komputer diagnostyczny pokazał przebieg 159tyś a znowu przebieg przy zerowaniu komputera czy coś takiego 240 000 .... pewnie ci co grzebią w kompach będą wiedzieli o co mi chodzi???
Powinna być data ostatniego programowania zgodna (mniej wiecej) z datą produkcji a przebieg przy programowaniu powinien wynosić 0. Jeśli ktoś grzebał to wtedy powinna być data tej ingerencji i powinien być wyświetlany przebieg przy którym to się odbywało.
Pozdrawiam Łukasz
no wielkie dzięki Łukasz tak trzeba było odrazu przynajmniej wiem na co patrzyć jak będe wpinał pod kompa. Dam znać jak się czegoś dowiem
Programy czasem pokazują głupoty, ale jeśli ten przebieg przy programowaniu i data programowania będą tak samo podejrzane to wniosek o ingerencji nasuwa się sam.
Pozdrawiam Łukasz
A ja mam z 2005r diesla i ma teraz 160 000km. Jestem 2 właścicielem, auto salon polska.
Nie zawsze 10 letni diesel musi mieć naganiane 300 000km.
Co do przebegu widziałem kiedyś w ASO jak grzebali przy liczniku i w kompie wpisywali takie głupoty ze szok. Niestety ASO nie zawsze znaczy dobrze i uczciwie.