this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
panowie wymienione sa poduszki amorow a nadal puka(((
lewy wahacz wzdluzny ma lekki luz czy to powodowac moze gluche pukanie??
niby bardziej slyszalne jest z prawej stronie![]()
ja juz nie wiem wszystko mam nowe(
Spróbuj jeszcze z gumami stabilizatora, u mnie waliły z przodu, niby nie było luzu, a stukało. Jeśli nie przestanie pozostają wahacze wzdłużne - koszt nie jest aż tak wielki. Teraz mam stuki też z tyłu, ale dopiero w sobotę planuję wymianę wahaczy, tulei zwrotnicy, łączników stabilizatora i gum- wszystko od razu bo zaczęły się luzy i stuki, a przy 120 km/h zaczynam "pływać" po drodze. Jak przestanie stukać dam znać.
pod gumz stabiliyatora podloyonz jest pasek
wiec chyba pozostaja tylko wahacze wzdluzne a jak to nie pomoze??
WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6
Witam z gory dzieki za odpowiedzi a wiec ,kierownica nie drży kola sa wywarzone bynajmniej 1x w roku ,mając auto na podnośniku bylem przy tym jak majster germanski sprawdzal luzy i stwierdzil ze prawy zewnetrzny
po nim ja glupa strzelilem i troche poruszalem hm hm na moj glupi chlopski rozum to arz takiego luzu nie ma nie wiem jaki miesci sie w normie .Moge dodac ze czytalem na zagranicznych forach ze te modele alf facelifitng mialy z tym problemy odnosnie przegobow Luigi wsadzil jakies od pandy do 175 HP,jak bede robil zawieche to dla spokoju wymienie dwa zewnetrzne i koniec chce zeby moja bella jezdzija normalnie a nie zeby nia trzesla jak galareta w koncu to ma byc premium klasa czy nie .
---------- Post dodany o godzinie 11:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:01 ----------
Dzieki, właśnie ze nic nie słychać żadnych stuków a rok temu wymieniałem osłonę na przegubie wewnętrznym tam jest tylko taki krzyżak patent chyba przedwojenny,luzu tam nie wykrylem chyba ze to trzeba calosc wymienic razem z tym kielichem co w skrzyni siedzi, druga sprawa tego krzyza nie dostaniesz pojedynczo tylko z pol oska, gdzies czytalem ze to jest skrzynia od GM i ze w Oplu maja same krzyze i wez badz madry![]()
panowie w przodzie dzis zrobilem gumy na stabilizatorze sa nowe wahacze gora dol nowe drazki nowe koncowki a w przodzie nadal cos bardzo mocno puka przy jechaniu po dziurach nawet jak na garba najezdzam tez jest stuk
jest to bardzo uciazliwe ale niestety nie wiem juz co moge wymienic(((
Witajcie,pozwoliłem sobie podłączyć pod wątek![]()
U mnie też zaczęło coś stukać z tyłu z prawej strony.Jest to głuche stukanie tak jakby coś było luźne,klapa nie domknięta,pokrywa koła zapasowego luźna lub coś w bagażniku podskakiwało.Próbowałem diagnozować słuchowo,wszystko ruszałem i nic nie znalazłem.Przy dużym pofałdowaniu nawierzchni stukanie wzmaga częstotliwość,na równym jest spokój.Co to może być ? Stukanie pojawiło się nagle,myślałem,że jest to zapasówka niedokręcona bo ostatnio złapałem kapcia ale ona jest sztywna i chyba nie ma prawa stukać.
Dzięki za porady.
Pozdrawiam
Witam ja również mam problem z przednim zawieszeniem. Mam podobnie objawy co większość z Was. Praktycznie wszystko z przedniego zawieszenia mam wymienione na nowe oprócz amortyzatorów i gum pod stabilizator (poduszki górne amortyaztorów wykluczam że pukają - choć kto wie, sprawdze jeszcze). W najbliższych dniach postaram się wymienić gumy pod stabilizator u zaufanego mechanika który od razu sprawdzi co morze być inną przyczyną pukania jeśli to nie będą te gumy i napisze jaką wydał diagnozę. Pozdrawiam wszystkich.