Mam jakiś Fiat Ecu Scan 3.5 wersja PL. Nada sie to? ;>
Mam jakiś Fiat Ecu Scan 3.5 wersja PL. Nada sie to? ;>
Kolejna sprawa - kto i kiedy; zmieniał i ustawiał rozrząd ?
Rozrząd był robiony przez poprzedniego właściciela.
Kto konkretnie- tego nie wiem. Zapewne jakiś mechanik.
A kiedy: 03/04. 2013 roku, przy przebiegu 169 tys.
Teraz jest 186 tys
No to może być tak, że mechanik źle ustawił rozrząd co może skutkować nadmiernym klekotem. Poprostu rozrząd może być przestawiony. Może być jeszcze problem z którymś wtryskiem, ciulowe paliwo.
Był taki przypadek, że gość wymienił rorząd u mechanika, który go ustawiał na malowane kreski i klekotał jak diabli po wizycie u dobrego mechanika okazało się, że rorząd jest źle ustawiony i po regulacji jak ręką odjął auto brykało. Możliwe jest też samoistne przestawienie ze wzgldu na zurzyte podzespoły rozrządu.
A tak w ogóle to bym nie ufał , że ktoś zmienił rozrząd przed sprzedażą. A może wymienił sam pasek ? Już sie tu nawet nacvzytałem, że niektórzy wymieniaja same paski![]()
Nie strasz mnie... ;/
Auto kupowałem tutaj z forum, modyfikowane od zera.
Sprawdze tym programem wtryski. I przedstawie wyniki - może coś wywnioskujecie. A jak nic to nie da, to jakiegoś majstra znajde który sprawdzi ustawienie rozrządu
mi sie wydaje ze wtryski daja o sobie znac
to nie wtryskiwacze. Jak dla mnie to zużyte koło pasowe wału lub sprzęgło alternatora, niestety brak czasu i zła pogoda nie pozwoliła na dalsze sprawdzenie
A więc wtryski Criss mówi że są OK. Jakiegoś majstra musze namówić żeby sprawdził to koło pasowe