Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Temat: Klocki hamulcowe do Gtv

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Bo i nie było linku do tej pory ;) Daj mi znać czy nie piszczą- ja zakładam nowe klocki dopiero na dzień dziecka, chyba, że uda mi się wcześniej sprzedać stare. Możesz też napisać jakiej marki masz tarcze ;)

http://www.iparts.pl/czesc/klocki-ha...9-2138103.html
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 17-05-2015 o 02:42

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Tarcze Zimmermann

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

I tu jest pies pogrzebany, debatujecie na temat klocków ale nic na temat ich współpracy z tarczą. A jeden zestaw będzie piszczeć a inne zestawienie, nie.
    Więc bez podania marki tarcz nic nie wywnioskujesz, a może właśnie one są do wymiany?
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Jak zauważyłeś sam napisałem, że mam ATE i każdego pytam na jakich tarczach jeździ. Mam świadomość, że tu oba elementy mają wpływ na pracę i trzeba je oba dopasować względem siebie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Co do tarcz Tytus to nawet nie wiem jakiej firmy są czy może ori Temat zmiany klocków przód się przeciąga ,ale dam znać jak sprawdzę jaką mam tarcz i jak zachowa się z nią nowy klocek .Czekam na TRW przód które zamówiłem już dawno żeby je odesłać ,więc jak już w końcu przyjdą to pewnie nie będę cudował tylko założę je .

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    A jakie zestawy już próbowałeś? No u mnie tak samo... Wstyd czasem na światła zajechać...
    U mnie ( w dwóch Gtv 3.0) Pablo założył tarcze ATE i do tego klocki: najpierw Textar (piszczały jak cholera), a potem TRW (piszczą jak cholera). No i jestem w kropce - biorąc pod uwagę całość dotychczasowych wydatków na obie belle, włącznie z nieplanowanym choćby remontem silnika w srebrnej, wolałbym uniknąć pakowania kolejnych tysięcy w tarcze i klocki EBC i chwilkę odetchnąć finansowo. Ale przyznaję, że tak się nie da jeździć - tzn. jeździć się da, hamują ok, ale w korkach zachowujesz się jakbyś puścił bąka i udajesz, że to nie twoje klocki dają takiego czadu.

Mieszka w
    Jaworze
    Auto

Domyślnie

Może spróbować posmarować styk klocka z tłoczkiem smarem miedzianym - słyszałem (nie próbowałem) że ponoć przynosi skutek ?
    Może ktoś z forumowiczów próbował ? Jest jeszcze kwestia podkładek tych oryginalnych między klockiem a tłoczkiem. Na schematach niektórych klocków te oryginalne podkładki widziałem luzemw większości klocków są zamocowane na stałe. W Mintexach (które mam u siebie) jako jedynych klockach do zacisków czterotłoczkowych Brembo takiej podkładki o dziwo nie ma. Może wymiana tych podkładek zapobiegnie rezonansowi czyli piszczeniu klocków.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Bera5, przerabiałem wszystko to co mówisz. Nic nie pomogło.

Quarter, porównanie do puszczenia bąka na balu w pełni trafne. Mało tego, jak zajeżdża tego typu auto, głośne (ja na dodatek mam przelot), agresywne, piękne, hamuje przed światłami tak, że wszyscy na pasach i wokół tylko się rozglądają i śmieją, wygląda to jakby Pudzian wybiegł na zawody strongmanów z gołą dupą. Tutaj niby kawał chłopa, wiadomo, że twardy zawodnik, a mimo to wstyd i zażenowanie.
    Polecam Ci poczekać co wymodzi Maras, co wymodzę ja i wtedy coś zmienisz. Stawiam, że Maras też ma ATE, tylko o tym nie wie ;P Najrozsądniejszy wybór. Ja też się boję kolejnych klocków, ale mój mechanik na Woli znalazł mi klocki ATE za 200zł z montażem. Oferta, że żal nie skorzystać, a na dodatek jak klocki ATE będą piszczały na tarczach ATE to chyba coś tu jest nie tak i będę je reklamował u producenta, a nie po prostu wymieniał.

Mieszka w
    Jaworze
    Auto

Domyślnie

Wątpię żeby piszczenie klocków czy też tarcz ktokolwiek uznał jako wadę gdyż wiadomo że jedne piszczą inne nie (taka uroda). Statystycznie nie piszczą lub rzadziej klocki miękkie czyli te wytrzymujące mniejsze przebiegi, pylące bardziej, szybciej łapiące , mniej zużywające tarcze takie lepsze do miasta niż na trasę nie specjalnie lubiące hamowania z dużych prędkości (trochę jakby dudnią w koncówce hamowania) np mintex czy textar

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Zobaczymy jak będzie. W tej chwili tak piszczę, że czasem się zastanawiam czy za to mandatu nie mogę czasem dostać ;P