Przecież to nie jest rura idąca do termostatu bezpośrednio. Chodzi mi o tą grubą wychodzącą z niego w kierunku chłodnicy. Na obrazku Ci zaznaczyłem.
Przecież to nie jest rura idąca do termostatu bezpośrednio. Chodzi mi o tą grubą wychodzącą z niego w kierunku chłodnicy. Na obrazku Ci zaznaczyłem.
Nie mogłem tego sprawdzić teraz bo było ciemno jużi też nie wiem jak tam za bardzo rękę włożyc:/ Ale moje wnioski po krótkiej przejażdżce. Więc silnik łapie temp. dość szybko po ok 1km jazdy i temp idzie w górę do ok 82 st. Utrzymuję się mniej więcej na tym samym poziomie na niższych biegach i co za tym idzie wyższych obrotach pow. 2500. Natomiast przy zmianie biegu na wyższy obr. ok 2000 temp spada do ok 74-75 st. ale po redukcji od razu idzie w górę (do 82st) i to od razu i płynnie. 90 nigdy mi się nie udało osiągnąć, może kiedyś przy zmianie biegów przy 4500 tys obr. ale też od razu spadała jak obr się zmniejszyły.
Drugie moje spostrzeżenie to takie że na postoju gdy dodam do pieca na maxa temp spada tez do ok 75 a jak na maxa zimno to 81-82.
Wyłączyłem wiec nawiew i zostawiłem samochód z włączonym silnikiem żeby złapał 90st ale czekałem parę min i ciągle było na 82 więc dodałem parę razy gazu i w końcu osiągnąłem 89-90 (kreska można powiedzieć że w poziomie) wyszedłem z alfy zeby sprawdzić czy chłodnica się załącza ale nic - cisza. poczekałem chwilę, temp spadała może o 1 st i dalej nie było słychać chłodnicy. Zgasiłem go i też nic.
Więc już sam nie wiem czy ten termostat mam walnięty czy dobry. Pojadę chyba jednak podpiąć pod kompa i może coś mi to powie. Ale z drugiej strony to jest 1/3 nowego termostatu. Chyba że po moim opisie można stwierdzić jak to z nim jest.
Pzdr.
To temat o czujniku temperatury. Tu macie panowie zebrane tematy o termostatach:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...td_ts_i_v.html
Wszystko w nich zostało juz napisane.
Kolego nowy termostat do 1,9 16v kosztuje 380zł (i to już po rabacie bo bez ponad 400) zawsze możesz go wymienić i na 100% będziesz miał wyższą temperaturę silnika, bo termostaty, które były fabrycznie oryginalnie montowane do JTD juz nie są dostępne. Ja jednak na twoim miejscu radziłbym podpięcie pod komputer zanim wymienisz być może dobra część.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)