tak jestem pewien ponieważ po spsikaniu tej tulei sprayem grafitowym/teflonowym praktycznie natychmiast nastaje cisza- na jakiś niedługi czas (1-2 tyg.)
tak jestem pewien ponieważ po spsikaniu tej tulei sprayem grafitowym/teflonowym praktycznie natychmiast nastaje cisza- na jakiś niedługi czas (1-2 tyg.)
A propos zawieszenia - czy wam też coś z tyłu stuka podczas przejeżdżania przez te najmniejsze metalowe progi zwalniające? Stuka to za mało powiedziane, bo u mnie coś jakby o coś waliło. Złożyłem nawet siedzenia i nie pomogło.
Jeśli to faktycznie to, czy mogą robić problemy z naprawą w ramach gwarancji? Zauważyłem jeszcze jeden objaw - podczas ostrego skrętu pod katem 90 stopni też słychać jakby takie głuche uderzenie. W żadną dziurę nigdy nie wjechałem, bo z zasady omijam nawet studzienki.
Też mam takie coś co jakiś czas - podczas ostrego zakrętu jakby coś przeskakiwało. albo właśnie uderzało, na razie obserwuję.
Kto mi powie jakiego rodzaju są tuleje w tylnej belce w Alfie? Olejowe czy plastikowe takie jak były w pierwszych egzemplarzach Bravo II?
Zaczynam mieć podobne objawy jak w miałem w Bravo, które ustąpiły po wymianie silentbloków w ramach gwarancji na olejowe od Stilo. Potem już zaczęli montować je fabrycznie w Bravo.
tam nie ma belki.
Całkiem inna płyta niż w bravo która odziedziczyła po stilo.
Julka ma nowa płytę o nazwie Compact z stopu magnezu i aluminium. Obecnie zbudowany na niej jest jeep renegate
W julce z tyłu jest zawieszenie wielowachaczowe
Jak cos skrzypi to tylko łączniki stabilizatora