Sorki - zegar miałem na myśli. Co do zapłonu - nie masz na niego wpływu bo steruje komp na podstawie czujnika położenia wału korbowego oraz walka rozrzadu. Jest jak jest inaczej nie bedzie.
Temperatury ok.
Jedna uwaga - sonda stoi ale sprawdź fesem czy masz closed loop. Zapewne tak, wiec ja bym tę uszkodzona sondę rozłączył - w tej chwili nie ma kontroli nad mieszanka, lepiej niech ecu leje ze sztywnej mapy. Wiecej paliwa, wiec chłodniej, wiec bezpieczniej.
Dziękuje za pomocw fesie jest pętla otwarta, więc nie odłączać? Co do zapłonu, może wymiana czujnika położenia wału coś pomoże? Jaka powinna być wartość wyprzedzenia zapłonu na jałowym biegu?
Zostaw ten zapłon w spokoju. Masz błędy w ecu odnośnie tych czujników?
Jedyny blad z ECU to lambda. Poprzedni właściciel wyciął kata i zastąpił go przelotową kwasowka, moze miec to wpływ na odczyty sondy? Normalne to że mam odciecie przy okolo 7000 bez kilku obrotów i przy odcince prawie bije głową o kiere?
Ostatnio edytowane przez GrzesMis ; 08-07-2015 o 17:07
To zależy którą masz wersję układu wydechowego (a prościej to jaki rok produkcji auta). Chyba do 2001 (albo do 2000) były z jedną sondą i tam się nie powinno nic dziać na przelocie, gorzej jeżeli masz auto późniejsze, bo tam jest sonda przed katem i za katem.
Odcinkę powinieneś mieć przy 72x0, a określenie "prawie bije głową o kierę" nie wiem co oznacza - natomiast normalne jest to, że po odjęciu 200 nm z kół można odczuć jakieś tam szarpnięcie.
Bella jest z 2000 z jednym katem. Odcięcie powinno byc przy 7200z groszem tak wynika z ecu a jest do 6900 z groszem. Przy odcięciu auto zwalnia i pcha mną prawie o szybę. Odcięcie bie jest stale tj nie staje na tych 6900 tylko "faluje" nie wiem dokladnie jak to określić.
Momencik - masz silnik cf2? Ile masz pinów w czujniku?