O ja pierdziele, ale historia.. walić to chyba i nie ma sensu żebyś jechał tam za rok..
O ja pierdziele, ale historia.. walić to chyba i nie ma sensu żebyś jechał tam za rok..
No fajna historia. Z ciekawości chyba skoczę na skp przed i po wymianie kół na zimę. Ciekawa jaka różnica będzie miedzy 16", a 18.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Tu nawet nie chodzi o rozmiar koła a o typ opony. Uniroyale mają miękkie boki, co widoczne jest jak auto stoi. Opona na dole koła robi taki brzuszek. Natomiast Brigestony potenza mają bardzo sztywny bok, co skutkuje tym, że:
1. Na 3 wulkanizacjach nie dawali rady zdjąć opon, bo nawet nowe maszyny stawały
2. Jak auto stoi to opona nie ma brzuszka na dole koła, brzeg stoi prościutko.
3. Jak spuściliśmy powietrze z koła to nie było widać, że tam nie ma powietrza, prawie jak runonflat, którym defakto nie jest
4. stając na zdjętej oponie na boku pod moim ciężarem prawie 100kg nie ugięła się.
Taka opona daje niesamowite prowadzenie w zakrętach, ale ze względu na swoją konstrukcję i utwardzany bok pracuje tylko środkiem. W efekcie na SKP i badaniu amorków takie koło napompowane książkowo do 2,7atm zachowuje się jak "żelazne koło", czyli jednolity kawał nieresorującego żelastwa. Stąd takie wyniki a nie inne.
Z innej beczki powiem, że w puntaczu mam wylane wszystkie 4 amorki (brak czasu i weny na kolejną wymianę) i na SKP wyszło mi ostatnio ponad 80%. Ale co ja się będę odzywał do diagnosty, jeszcze przeglądu mi nie da![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Tobie również dziękuję za infoJak widać są perypetie z tym przeglądem..
Ja u siebie obecnie nie mam aż 2.7 bara, natomiast przy następnym wyjeździe na tyle dobiję, natomiast podoba mi sie to ze nie ma tego 'jajka' na oponie, przechodząc obok auta dziś właśnie tak myślałem nad tym, że z reguły ono jest, a tu nie.
Co do Bridgestone, to mam zapas z 2002 roku i opona jest tak twarda, że w jednym serwisie ogumienia myśleli na początku ze to runonflat, mimo, że nie, to i tak nie założyli mi opony, bo nie mieli sprzętu. Natomiast te Bridgestone, które mam na aucie, Tez dosyć ciężko się nakładały, a twarde są, brak 'jajka' tez jest, co widać na zdjęciu. Wymagane jest to 2.7 bara, czy wystarczy np 2.5 ? Jeżdżę z reguły sam, bądź z pasażerem na przodzie
![]()