tragiczne to jest ,dlatego jezdze na opuszczonych szybach bo mnie ta klima irytuje, ale swiece wymienie , moze to cos pomoze
tragiczne to jest ,dlatego jezdze na opuszczonych szybach bo mnie ta klima irytuje, ale swiece wymienie , moze to cos pomoze
Ja miałem podobnie. Okazało się że była brudna przepustnica i walnięta jedna sonda lambda. Nie twierdze że u ciebie jest ten sam problem ale sprawdzić możesz
arcykor ale jakieś błędy wyświetlało?Więc chyba łatwo to zdiagnozować.
no to muszę w przyszłym tygodniu jechać i poprosić o sprawdzenie przepustnicy i stanu sond lambda tak
Wyświetlało mi P0150 P1177 P1178 P1173 P1176 i check na desce. Sondy najprościej sprawdzisz miernikiem elektrycznym. Ustawiasz go na pomiar V jeden koniec do czarnego kabla a drugi do masy akumulatora (nie rozpinaj wtyczek) i bedziesz widział czy pracuje czy stoji i w jakim zakresie ( ma pracować od 0 do 1 V)
u mnie na desce żadne błędy nie wyskakują , ale muszę podjechać sprawdzić sondy, wiecie ile może kosztować sprawdzenie poprawności sond???
Najlepiej zaopatrz się w kabel diagnostyczny np http://www.viaken.pl/pl/diagnoza-fia...tyku-obd2.html a z internetu ściągnij sobie program Fiat Ecu Scan i będziesz mógł samemu sprawdzić czy masz jakieś błędy. To, że CHECK się nie zapala to nie znaczy, że nie ma błędówW programie tym sprawdzisz też działanie sond lambda, napięcie pierwszej ma skakać, ciągle się zmieniać a tej drugiej (diagnostycznej) napięcie nie powinno się zbytnio zmieniać, tzn też ma wahania napięć, ale nie w takim zakresie co ta pierwsza.
Ostatnio edytowane przez Karol147 ; 30-08-2015 o 19:34
a ten program fiat ecu scan jest darmowy? widzę, że kabel jest po 39 zł więc bym sobie kupił
tak, tzn niepełna wersja jest darmowa. Ale, jak już kupisz sobie kabel i ściągniesz wersję FREE to odezwij się do mnie na PW to coś zaradzimy![]()