Przed wymiana klockow nie piszczało i nie były zjechane do konca przed wymiana. Piszczy lewa i prawa strona równo.
Przed wymiana klockow nie piszczało i nie były zjechane do konca przed wymiana. Piszczy lewa i prawa strona równo.
Nie no dotrzeć trzeba.
Sonic nie piszczały, bo klocki obrosły pyłem, brudem i ciasno siedziały. Jak wymieniłeś nowe mają "czysto" dostały luz i drżą.
Można odkręcać te blaszki, co może być trudne po tylu latach, albo smarować pastą do klocków. Jednak nic nie daje gwarancji.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
no wlasnie swieżo nasmarowane działają na 1-2dni. Luzu mają sporo. Te wewnetrzne to 3 razy sprawdzalem czy dobrze skrecilem bo mozna je prawie od strony tarczy wyciagnac spowrotem, trzymia sie tylko na tych bolcach.
Te blaszki można odnowić ?
Brembo tak już ma, sam miałem ten sam problem i niestety nie udało mi sie tego rozwiązać, też myślałem, że to wina klocków, nowy nabywca wymienił na inne i było to samo. Ponoć przyczyną piszczenia klocków są ich wibracje, czyli trzeba sprawdzić czy prowadnice nie są utlenione, ewentualnei sprężyna trzymająca klocek.
Te metalowe blaszki maja za zadanie tłumić drgania. Teraz pytanie czy nie będą stawiały oporu przy demontażu?
Ogólnie klocki w brembo mają luz. Pewnie to jest przyczyna pisku.
Jeszcze jest jedna opcja. Klocki są kierunkowe. Z jednej strony mają zeszlifowaną krawędź. Montuje się je szlifem do góry.
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 14-09-2015 o 16:15
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Mi komplet Zimmermanna piszczał z tyłu, okazało się że gumowe węże od zacisków hamulcowych się rozwarstwiły i płyn się słabo cofał co powodowało że hamulce nie puszczały całkowicie i klocki się szkliły powodując piszczenie.