Tak jak pisałem - musisz określić luzy występujące w pierwszym i drugim etapie "kręcenia".
Tak jak pisałem - musisz określić luzy występujące w pierwszym i drugim etapie "kręcenia".
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
chyba wybiorę się jeszcze raz do mechanika aby się upewnić czy to na pewno mechanizm różnicowy![]()
a tak odbiegając od tematu:
-czy skrzynia od silnika 2.2jts podejdzie do 1.9jtdm? tu i tu jest m32, pytanie tylko czy wszystkie śruby i uchwyty pasują idealnie?
Rozmawiałem z właścicielem (Łukaszem) i naprawa/koszt zależy od uszkodzenia. Skrzynię można przywieźć osobiście lub sami wyjma z auta (oczywiście za dodatkową kasę). Pan mechanik sam nakazał abym był przy otwarciu skrzyni żebym widział co będzie do wymiany.
Koszt wymiany całego mechanizmu (bodajże z lozyskami) to 1200zl + gwarancja. Przedzwonilem większość warsztatów w okolicy i to jest najlepsza oferta.
Opinie również są bardzo pozytywne nt usług wykonywanych przez tego Pana (szukałem po forach). Jeśli faktycznie okaże się że mam skrzynię do remontu to po nowym roku wybieram się do Wrocławia![]()
Luz 1/4 obrotu to zdecydowanie za dużo jak na przeguby......