Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Moja stara 156 na allegro, uwaga na to auto bo sprzedający oszukuje!!!!!!!!!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Każdy sprzedający ma własną definicję auta bezwypadkowego. Dla jednych jeśli w aucie nikt nie zginął, nie została naruszona konstrukcja itd...
    Dla mnie jest jedna, auto ma orginalny lakier z jakim wyjechało z fabryki a tak faktycznie było jak ją kupiłem.

Auto było zadbane jak je sprzedawałem, zakładane były do niego orginalne wahacze górne i dolne, wymieniona przekładnia kierownicza na regenerowaną, zrobione było tylne zawieszenie(amortyzatory, wahacze wzdłużne, sprężyny), sprzęgło było faktycznie wymieniane ale przy przebiegu 220 000 i bez koła dwumasowego przynajmniej za mojej kadencji, no chyba że sprzęgło kupione w ASO rozleciało sie po 50 000 km poza tym nie znam czegoś takiego jak "NOWE SPRZĘGŁO DWUMASOWE" chyba że sprzedający ma na myśli dwumasowe koło zamachowe ale widać nie ma zielonego pojęcia o czym sam pisze. Co do turbiny na pewno nie była wymieniana przy 220 000 bo wtedy jeszcze byłem właścicielem tego auta więc coś tu nie pasuje. Auto było doinwestowane

Co do szkód czy auto jest bezwypadkowe czy nie sami ocenicie, postaram się wrzucić zdjęcia i rachunki/protokoły szkody z PZU, faktem jest że nie bawiłem się nigdy w naprawy na kosztorys żeby zarobić kilka stów tylko auto zawsze było naprawiane w warsztacie sieci PZU i sumaryczny koszt jego napraw w tamtym czasie przekroczył jego wartość.
    Przy aucie w tym wieku raczej trudno o auto z orginalnym lakierem.

Przebieg jest chyba orginalny chociaż nie jestem pewien czy nie był kręcony zanim go kupiłem bo co innego pokazywał mi licznik a co innego Examiner w ASO

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał jasio79 Zobacz post
    Przebieg jest chyba orginalny chociaż nie jestem pewien czy nie był kręcony zanim go kupiłem bo co innego pokazywał mi licznik a co innego Examiner w ASO
    no to jest kręcony

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Niekoniecznie, w silniku CF2 nie ma takiego licznika w ECU jak w CF3, a nawet jeśli w tym nie ma akurat winy aktualnie sprzedającego bo jeśli jest to akurat mnie zrobili w ch...
    Ostatnio edytowane przez jasio79 ; 18-02-2016 o 15:40

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał aqstick Zobacz post
    Witam wszystkich a w szczególności pana josio79 który nazywa mnie oszustem tak się składa że to własnie ja sprzedaje ten samochód dla tego chciałbym wyprostować parę spraw.

Pan
    Krzysztof J.tzw josio79 sprzedał auto mojej narzeczonej tak się składa że kiedyś jego kobiecie dzięki bogu jest teraz moja, Auto które sprzedał było w tak słabym stanie, że z obawy na bezpieczeństwo i komfort MOJEJ mojej wybranki wykonałem w nim wiele poprawek oraz modyfikacji które poprzedni właściciel mówiąc lekko spierniczył.
    Chciałbym zaznaczyć że nie jestem fanem Alfa Romeo marki bo uważam że Auta są dosyć awaryjne dlatego w w/w aucie zostały wymienione wypisane w ogłoszeniu rzeczy jestem osoba która dba o dobry stan techniczny wszystkich pojazdów które posiadam.
    Przez Pana joasio79 przemawia taka ilość zazdrości oraz chęci utrudnienia mi sprzedaży auta, iż stwierdzam że chętnie mu ją sprzedam po dosyć dużym rabacie z reszta ilość pieniędzy zainwestowana w ten samochód na pewno przewyższa jego wartość.
    dla wszystkich nie niedowiarków zapraszam na jazdę próbna.
    a Panu Krzysztofowi J. odradzam wysyłanie mi maili z dopiskami "powodzenia w sprzedaży" i życzę mu dużo radości przy słuchaniu samotnie muzyki w swojej drugiej Alfie ze swojego sprzętu BOSE.
    Poniżej przesyłam screen z mojego maila

Załącznik 191377
    Jako dowód że kolega Aqstick ściemnia przesyłam kilka skanów, są to:
    Dowód zawarcia ubezpieczenia z 2011, na którym widać że auto już wtedy miało przebieg 251 000 km, mało prawdopodobne żeby wymienił turbine przy 220 000 nie będąc jego właścicielem, auto sprzedawałem w grudniu 2012 roku z przebiegiem około 270 000 km, jak znajde umowe wrzucę dokładną informację, Aqstick moim zatem nie wymienił turbiny wcale a napisał niższy przebieg żeby to ukryć(wiadomo, turbina się brudzi w trakcie eksploatacji a jakby wyszło że wymieniał przy 270 a teraz auto ma przejechane 290 tyś to by to po prostu było widać)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ubezp.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	71.1 KB
ID:	191993
    - protokoły 2 szkód i jedno zdjęcie

Nazwa:	szkoda 1.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	116.6 KB
ID:	191994

Nazwa:	szkoda 10001.jpg
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	44.9 KB
ID:	191995Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	szkoda 10002.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	33.2 KB
ID:	191996

Nazwa:	szkoda 20001.jpg
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	41.3 KB
ID:	191997Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	szkoda 20002.jpg
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	37.4 KB
ID:	191998

W przypadku pierwszej skończyło się na:
    - wymianie drzwi kierowcy
    - naprawie błotnika
    - prostowaniu lewego przedniego słupka
    - malowaniu felgi
    - malowane elementy: zderzak, błotnik, drzwi, próg

W przypadku drugiej:
    - wymiana zderzaka
    - wymiana pasa tylnego
    - prostowanie podłogi bagażnika
    - naprawa tylnej klapy

Oprócz tego auto miało 2 mało istotne szkody, przerysowany prawy bok, wymieniany zderzak i amortyzatory zderzaka

Wszystkie były naprawiane w warsztacie sieci PZU wg rozliczenia nie na kosztorys​.
    Poza tym co było za mojej kadencji wymieniane:
    - przy 220 000 sprzęgło bez koła dwumasowego, dolne wahacze
    - 200 000 rozrząd z pompą wody
    - w 2011 roku zrobione całe zawieszenie z tyłu, nowe amortyzatory, sprężyny,odboje i osłony, nowe wahacze wzdłużne, nowe gumy i łączniki stabilizatora z tyłu, klocki i tarcze z tyłu(tarcze Mikoda, klocki Kager), nowy silniczek do wycieraczek(zamiennik Magneti Mareli), rura od IC do kolektora

Sprzęt Car Audio to:
    - Radio Alpine, nie pamiętam modelu
    - wzmacniacz 4 kanałowy Blaupunkta GTA 470, zasila przednie głośniki i skrzynie(nie mylić z tubą o czym sprzedający napisał)
    - skrzynia Blaupunkta GTB300
    - przód głośniki dwudrożne DLS C5(jedne z lepszych jakie miałem)
    - głośniki z tyłu Blaupunkt ODx 132

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania zapraszam na priv.

Mój post nie ma na celu utrudnienia sprzedaży jedynie ostrzeżenie kolegów z forum przed ściemniactwem.

Auta nie odradzam bo ja o nie dbałem jednak zalecam ostrożność w czytaniu tego co sprzedający napisał i na jazde testową koniecznie z miernikiem lakieru, a czy wg was to auto bezwypadkowe? Sami oceńcie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jako dowód że kolega Aqstick ściemnia przesyłam kilka skanów
    Pytanie zasadnicze - czy nowy właściciel wiedział co działo się z autem wcześniej?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Pytanie zasadnicze - czy nowy właściciel wiedział co działo się z autem wcześniej?
    Oczywiście że wiedział, auto sprzedałem na odchodne mojej byłej dziewczynie na pożegnanie więc znała całą jego historie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

-rozrząd wymieniony przy 270000 tysiącach+pompa wody(też sobie nie przypominam żebym wymieniał)
    Sprzedałeś auto zanim miała 270 tys, a nie przypominasz sobie wymiany rozrządu przy 270 tys. No jak miałbyś sobie przypominać skoro już nie byłeś właścicielem?

Sprzedaż na odchodne byłej dziewczynie alfy - ciekawe posunięcie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Auto miało ponad 270 000, sprawdze dokładnie jak znajde umowe, ale to drobny szczegół

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

A mi się wydaje że się potyczkujecie trochę o dziewczynę, angażując w to dość wiekowe auto w cenie niezłego roweru. Chyba na aktualnym etapie to już szkoda zachodu żeby dalej sobie coś udowadniać.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Opisałem rzetelnie stan auta, co w nim było naprawiane i kiedy i tyle. Jak ktoś będzie chciał to je kupi, auto było zadbane tylko sprzedający ściemnia co do bezwypadkowości i co w nim rzekomo wymieniał, tyle w temacie.