Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Temat: Dywaniki welurowe

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Tak, to cena za komplet. Mój już do mnie dotarł
    Mógłbyś zapodać fotki, jak to u Ciebie po włożeniu wygląda

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Jeszcze nie założyłem Z racji pogody używam jeszcze gumowych. Miałem w poprzedniej beżowe http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1496627
    Poczytaj opinie http://www.forum.alfaholicy.org/skle...ml#post1776969
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159 16v SW

Domyślnie

Jakiś czas temu kupowałem dywaniki welurowe, kupiłem jedne z tańszych z allegro i zaraz je odesłałem. Następnie kupiłem PFI z gęstszą gramaturą + otworami na stopery. Mimo wszystko warto wydać parę groszy więcej, bo te najtańsze to szmaty

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Ja kupiłem najpierw z allegro gdzież za około 50 zł, jednak dywanik kierowcy gdzieś po miesiącu przypominał ten czteroletni oryginalny. Teraz mam znowu oryginalne, zobaczymy jak długo wytrzymają. Trzeba tylko uważac, bo występują dwa rodzaje spinerów.

Użytkownik Świeżak Avatar koniu
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Do mojej 9 kupiłem dywaniki szyte na miarę. Wzór zdjęty został z oryginałów. Są grube i solidne, ładnie się prezentują. Przejeździłem całą zimę i nie widzę oznak zużycia Za komplet zapłaciłem 83zł

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

A ma albo miał ktoś dywaniki od tych producentów?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5114583869 http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-...106414835.html
    Bo powiem że mega mi się podoba opcja z czarną lamówką z eko skóry obszytą czerwoną nicią.
    Tylko czekam na opinie jak z jakością tych dywaników.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał strzelec Zobacz post
    A ma albo miał ktoś dywaniki od tych producentów?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5114583869 http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-...106414835.html
    Bo powiem że mega mi się podoba opcja z czarną lamówką z eko skóry obszytą czerwoną nicią.
    Tylko czekam na opinie jak z jakością tych dywaników.
    Też widziałem PFI i z opisów kolegów wcześniej chyba są ok. ktoś może to potwierdzić??

Użytkownik Świeżak Avatar JakubL
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm Distinctive ERG/DPF OFF + CHT

Domyślnie

Polecam Max-Dywaniki. Zamawiałem razem z wykładziną do bagażnika. Naprawdę rewelacyjne. Grube 12 mm

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Wink

Mam te pierwsze PFI.Zakupiłem u nich przez telefon a nie przez allegro i tak:
    Po pierwsze stare miałem oryginalne z aluminiowym logiem alfy i z lamówką ,każdy wie jakie.
    Po drugie okazało się że jak przyszły to :
    w porównaniu z ori są jednak troszkę cieńsze ale znikomo, na wierzchu jakoś bardziej elastyku dodane bo gorzej się je odkurza ale bez paniki.
    od spodu są na jakiejś niby gumie, w oryginałach było lepiej.
    Po trzecie jak przypasowałem do auta na kołki to zupełnie inny rozstaw tych zaczepów i wykrojone inaczej ,nie bardzo pasowały krztałtem więc za tel. i reklamuje a bardzo miły Pan zaproponował że przyśle po nie kuriera na własny koszt i żeby do paczki dołożyć stare ori to oni mi wytną według starych i odeślą a ja nic za to nie płace bo już raz zapłaciłem.
    Po czwarte jak już przyszły poprawione to okazało się że te zaczepy w dywanach nie pasują do tych co mam w podłodze, ale przełożyłem ze starych i przełożyłem też aluminiowe blachy loga.
    W sumie po małych perypetiach mam za stówkę takie jak oryginały , no prawie ale na pierwszy rzut nikt się nie kapuje że to nie ori.

Ps ,myślę że moje stare posłużyły im za nowy dokładniejszy wzór.
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 12-03-2016 o 12:35

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Mam te pierwsze PFI.Zakupiłem u nich przez telefon a nie przez allegro i tak:
    Po pierwsze stare miałem oryginalne z aluminiowym logiem alfy i z lamówką ,każdy wie jakie.
    Po drugie okazało się że jak przyszły to :
    w porównaniu z ori są jednak troszkę cieńsze ale znikomo, na wierzchu jakoś bardziej elastyku dodane bo gorzej się je odkurza ale bez paniki.
    od spodu są na jakiejś niby gumie, w oryginałach było lepiej.
    Po trzecie jak przypasowałem do auta na kołki to zupełnie inny rozstaw tych zaczepów i wykrojone inaczej ,nie bardzo pasowały krztałtem więc za tel. i reklamuje a bardzo miły Pan zaproponował że przyśle po nie kuriera na własny koszt i żeby do paczki dołożyć stare ori to oni mi wytną według starych i odeślą a ja nic za to nie płace bo już raz zapłaciłem.
    Po czwarte jak już przyszły poprawione to okazało się że te zaczepy w dywanach nie pasują do tych co mam w podłodze, ale przełożyłem ze starych i przełożyłem też aluminiowe blachy loga.
    W sumie po małych perypetiach mam za stówkę takie jak oryginały , no prawie ale na pierwszy rzut nikt się nie kapuje że to nie ori.

Ps ,myślę że moje stare posłużyły im za nowy dokładniejszy wzór.
    Jak przekladales te blaszki z logo?