Jak już się czepiamy to nie ukrecone a pęknięte. Ukrecic można przy przykrecaniu. Mało tego szpilka nie musi od razu strzelić. Może się rozciagnac ale nie pęknie. I te 30 tys km jest możliwe. Na zimnym swiszczy a po rozgrzaniu nie.
Jak już się czepiamy to nie ukrecone a pęknięte. Ukrecic można przy przykrecaniu. Mało tego szpilka nie musi od razu strzelić. Może się rozciagnac ale nie pęknie. I te 30 tys km jest możliwe. Na zimnym swiszczy a po rozgrzaniu nie.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Jak dla kogoś gwizdanie turbo jest normalne to lepiej niech odda autko komuś co się zna.
Napisane z komóreczki!
U mnie turbina gwizdała podobnie jak na filmiku, może trochę ciszej. Auto jeździło normalnie bez żadnych niepokojących objawów. Z racji jednak, że przebieg mojej '9' to już 260tyś, a pogwizdywanie pojawiło się przy przebiegu ~255tyś zdecydowałem się na regenerację turbiny.
W czwartek odebrałem auto po regeneracji i teraz jest kompletna cisza, żadnych gwizdów czy innych odgłosów pracy turbiny. No i doładowanie przestało falować przy gwałtownym przyspieszaniu z niskich obrotów. Teraz jak wskazówka pójdzie na 1,5 bar to spadnie dopiero po odpuszczeniu gazu lub jak skrzynia zmieni bieg na wyższy. Także, moim zdaniem, jak turbina gwiżdże to znaczy, że pora się jej przyjrzeć.
A ja sie zastanawiam czy regenerować czy kupić nowe. Turbo mi pada bo świszcze i do tego mam olej w wydechu. Nowa turbina 3000, regeneracja do 1500
W tym wypadku święty spokój kosztuje 1500 złChyba że masz 100% pewniaków od regeneracji.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No nie mam, na orginalnym wirniku regeneracja kosztuje podobnie jak nowa więc będę chyba kupował nowe, stare odkupią do regeneracji
Gdyby szpilki były ukrecone albo pekniete to silnik by był okopcony w miejscu przykrecania kolektora a jest idealnie czysty więc to nie to. Jak chce to niech sobie gwiazda![]()
Z jakiego roku vectra bo widze ze po fl .
Powiem tak ojciec ma nowke z salonu od 8 lat nalatane 150k.
Nie chlodzi turbo zbytnio po miescie to juz w ogole.a nie jeszcze nawet ne gwizdnelo.
Jaki masz przebieg teoretycznie
vectra wrzucona jest przykladowo ja mam alfe 2.4 niby nalatane 157 tyś, turbo odebrane z regeneracji.
Sprawdz w komputerze jakie obciazenie ma turbo do 2k obrotow. Nie wiem jak jest w 2.4.
Ale jak wyje tak przy 2k to cos jest nie tak .
Sam wysylales do regeneracji? Masz pewnosc?